Пожежники Львівщини не мають техніки, щоб рятувати людей, які живуть на 16+ поверхах

Катерина Родак

|

У Львові немає пожежних драбин, якими можна було би рятувати мешканців у будинках, де є більше 16 поверхів. Про це йдеться у статті Львівського порталу «Вверх і вгору: чи потрібні Львову хмарочоси?».

 

Як зазначив Львівському порталу речник ДСНС Львівщини Віталій Туровцев, у разі надзвичайної ситуації пожежні драбини дають можливість врятувати людей, що мешкають не вище, ніж на 16 поверсі. Ба більше, на всю область є лише одна драбина, яка сягає того 16 поверху.

«У нас є драбини трьох типів. Це 30-метрові, 33-метрові і є одна 50-метрова драбина. Більших в області немає взагалі. Це орієнтовно 16 поверх. Ми можемо врятувати тільки до такого поверху за допомогою пожежних драбин. Далі доводиться використовувати просто ручні драбини і підніматись на ручних драбинах повністю по зовнішній стінці. Тільки так», – розповів він.

Також В. Туровцев додав, що надзвичайники не мають повноважень проводити перевірки у новобудовах на дотримання протипожежного законодавства:

«Не проводимо перевірок, оскільки існує мораторій взагалі на перевірки. Перевірки зараз Держархібудінспекцією не провадяться взагалі жодних об’єктів, тільки державної власності».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *