ОСТАННІ НОВИНИ

На вулиці Львова вийшли патрулі для боротьби з сімейним насильством

Дарина Смеречанська

|

У двох районах Львова запрацювали мультидисциплінарні групи для боротьби з домашнім насиллям. До її складу входять працівники дільничної служби, патрульної поліції, соціальної служби та ювенальної превенції, якщо в сім’ї є діти. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі патрульної поліції Львова.

 

Невдовзі такі групи запрацюють і у інших районах міста. Перші такі патрулі з’явилися у Шевченківському районі міста, тому що саме тут згідно викликів на 102 стається найбільше сімейних конфліктів. Так, за десять місяців цього року у цьому районі до патрульної поліції Львова надійшло 1537 таких звернень. Від травня відвідали понад 70 адрес.

«Особливу увагу приділяють тим, хто звертався неодноразово. Мета групи здійснювати систематичне відвідування сімей, які на обліку, які мали контакт з поліцією, сімей в яких виявлено дітей в складних життєвих обставинах та відповідно проводити з ними профілактичну, спеціальну допомогу», – інформують у патрульній поліції.

Додамо, що напередодні патрульні поліцейські, залучивши акторів, які вдавали, що б’ються та сваряться у центрі Львова, привертали увагу до насильства.

«Експеримент показав, що таки більшість громадян проходили повз і не реагували на те як хлопець б’є дівчину. Лише кілька осіб заступилися за неї. Таким громадянам патрульні поліцейські дякували і розповідали про експеримент та його мету. А байдужим громадянам – розповідали чому не можна стояти осторонь. Став жертвою чи свідком насильства – не мовчи, це може врятувати життя!», – зазначили у патрульній поліції Львова.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *