ОСТАННІ НОВИНИ

Учнів молодших класів у Львові годуватимуть за 11 гривень

Катерина Родак

|

Учнів 1-4 класів у Львові харчуватимуть безкоштовно  у 2018 році у розрахунку за 11 гривень на дитину. Відвідне рішення сьогодні, 7 грудня, прийняли депутати Львівської міськради, передає кореспондент Львівського порталу.

Відтак депутати затвердили Програму безоплатного харчування дітей та учнів у навчальних закладах Львова на 2018 рік.

Як зазначила керівник управління освіти Львівської міськрад Зоряна Довганик, на харчування дітей 1-4 класів передбачено 11 грн, для учнів із малозабезпечених сімей – 13,1 грн.

У документі сказано, що завданням Програми є фінансова підтримка та соціальний захист дітей та учнів навчальних закладів м. Львова через забезпечення їх безоплатним одноразовим харчуванням у загальноосвітніх навчальних закладах та надання безкоштовного харчування у дошкільних навчальних закладах Львова.

Програма поширюється на:

–  Учнів 1-4 класів загальноосвітніх навчальних закладів Львова.

–  Дітей із багатодітних сімей, що виховуються у дошкільних навчальних закладах Львова.

–  Дітей із багатодітних сімей, що навчаються у загальноосвітніх навчальних закладах Львова.

–  Учнів 5-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України “Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям“.

–  Дітей постраждалих учасників Революції Гідності.

Безоплатне харчування дітей та учнів у навчальних закладах Львова здійснюється за рахунок видатків загального фонду міського бюджету Львова.

Управління освіти департаменту гуманітарної політики ЛМР повинно забезпечити реалізацію Програми безоплатного харчування дітей та учнів у навчальних закладах Львова на 2018 рік.

Зазначимо, що під час обговорення питання перед депутатам хотіла виступити представниця Батьківської ради Львівщини, аби висловити позицію батьків учнів, проте слова їй не надали.

Нагадаємо, минулого року дітей у школах Львова харчували за 9,40 грн на дитину.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *