ОСТАННІ НОВИНИ

Московський патріархат незаконно збудував церкву на Сихові, -депутат

Катерина Родак

|

У Львові вимагають демонтувати церкву на Сихові, де проводять богослужіння представники УПЦ МП. Відповідне звернення зачитав сьогодні, 7 грудня, депутат міськради Львова Андрій Карбовник, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Двін зазначив, що до нього неодноразово звертались мешканці вулиці Антоненка-Давидовича та проспекту Червоної Калини з інформацією про те, що на земельній ділянці комунальної власності на проспекті Червоної Калини, 89 самовільно зведено будівлю, у якій систематично проводять богослужіння представники Української православної церкви (Московського патріархату). Як було встановлено, релігійна громада УПЦ (МП) збудувала об’єкт нерухомого майна без будь-якої дозвільної документації, а земельну ділянку на пр. Червоної Калини, 89 самовільно захопила без жодних прав на землекористування.

«Таким чином, на сьогодні наявні усі правові підстави для початку реалізації процедури демонтажу самовільно збудованих об’єктів на цій ділянці та приведення самої ділянки до попереднього стану. Зважаючи на це, керуючись ст. ст. 21, 22 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», – наголосив міський обранець.

Таким чином він просить звернутись із позовом до суду загальної юрисдикції про демонтаж об’єкта самовільного будівництва на пр. Червоної Калини, 89 та приведення земельної ділянки до переднього стану. Забезпечити належний правовий супровід справи та виконання судових рішень, ухвалених в майбутньому позовному провадженні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *