ОСТАННІ НОВИНИ

Львів зменшиться на 209 гектарів

Катерина Родак

|

Міські депутати Львова сьогодні, 7 грудня, остаточно погодили встановлення меж між обласним центром та селом Рясне-Руське. За відповідне рішення проголосувало 35 депутатів, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Як зазначила головний юрист Львівської міськради Гелена Пайонкевич, Рясне-Руська сільська рада 1 грудня прийняла рішення про межі між Львовом та Рясне-Руською сільрадою.

«Вони погодились з цією межею, яку ми попередньо розглядати на сесії міськради», – уточнила вона.

Як йдеться в ухвалі, мова йде про погодження межі Львова загальною площею 14921,9459 га, у тому числі по Рясне-Руській сільській раді Яворівського району.

«Вилучити з меж Львова території загальною площею 209,0 га та передати їх сільській раді», – йдеться у документі.

Зазначимо, що це рішення має бути схвалене  Львівською обласною радою та Львівською ОДА для його погодження і подання до Кабінету Міністрів України з наступним поданням до Верховної Ради України для його розгляду та прийняття рішення про зміну та встановлення меж м. Львова.

Нагадаємо, 16 листопада міські депутати Львова погодили меморандум між Львовом та Рясне-Руським.

Як раніше повідомляв Львівський портал, міський голова Львова Андрій Садовий примудрився «продати» під індустріальний парк інвесторам понад 23 гектари землі, яка навіть не входить до юрисдикції міськради Львова. Про деталі цієї справи читайте у матеріалі «Продати не своє. Чергова земельна афера львівських чиновників на 140 мільйонів?».

Окрім цього, додамо, що  за цим фактом є відкрита кримінальна справа і за неї вже взялася Генпрокуратура.

Більше того, у листопаді минулого року ГПУ проводила обшуки у львівській мерії  з метою відшукування оригіналів документів, на підставі яких було укладено договір купівлі-продажу цієї землі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *