ОСТАННІ НОВИНИ

Аеропорт «Львів» планує залучити ще двох нових перевізників

Андрій Котенський

|

Аеропорт Львів зараз більш зорієнтований на Європу, але в наступному році додасть напрямків на Азію. Водночас у планах летовища на 2018 рік запустити трансатлантичне сполучення та налагодити співпрацю із щонайменше двома новими перевізниками. Про це повідомила генеральний директор аеропорту «Львів» Тетяна Романовська, передає прес-служба аеропорту.

 

За словами Т. Романовської, 1 грудня 2017 року Міжнародний аеропорт «Львів» імені Данила Галицького прийняв мільйонного пасажира. Це та кількість пасажирів, яка допоможе відкрити двері летовища для таких потужних авіакомпаній, як Qatar Airways, KLM, AirFrance, Emirates Airline.

«1 мільйон пасажирів – це певний Рубікон, перейшовши який ми стаємо «дорослішими». Це той показник, після досягнення якого ми виходимо у «вищу лігу» світу авіації. З такими результатами роботи ми стаємо цікавими для топ-компаній, таких як Qatar Airways, KLM, AirFrance, Emirates Airline. Останній раз мільйонний показник аеропорт долав ще у радянські часи у 1991 році… До кінця року ми плануємо перевезти ще 80-100 тис. пасажирів. Добрий приріст я планую і на 2018 – до двох мільйонів наступного року ми ще не дотягнемо, але це станеться доволі швидко»,  – повідомила вона.

Як розповіла керівник летовища, люди з пострадянських держав літають з Мінська та Баку на лікування у Трускавець та Моршин, і «ми активно працюємо над тим, щоби нарощувати ці зв’язки. Для цього, поміж іншим, завершуємо розробку логістики прямого сполучення аеропорту з ключовими містами та об’єктами в регіоні».

У 2018 році аеропорт «ЛЬВІВ планує залучити щонайменше двох авіаперевізників.

«На сьогодні з аеропортом співпрацює 25 авіакомпаній (включаючи чартери), у наступному році ми плануємо долучити ще, щонайменше, двох перевізників. Хоча в даному випадку більш показово говорити про кількість рейсів. З летовища у Львові можна вилетіти у 33 напрямках. Це Польща, Туреччина, Німеччина, Італія, Білорусь, Іспанія, Греція, Кіпр, Хорватія. Зараз додасться ще Англія. У 2018 році вже відомо про відкриття декількох нових напрямків. Зокрема, Wizz Air відкриває рейси у Гданськ, Катовіце, Дортмунд та Лондон. Компанія Yanair обіцяє нам додати Грузію. Дуже очікуваним був рейс на Лондон, який відкриває Wizz Air. Зараз ми вже стали достатньо міцнішими для цього, до того ж пасажири мають час до вересня, щоби підготувати усі документи для мандрівки в Англію. Також потрібно провести потужну промоційну кампанію цього рейсу, як з боку України так і Англії – повідомила вона.

Окрім того Тетяна Романовська повідомила, що перемовини із лоукостом Ryanair призупинено. Водночас ведуться активні переговори з іспанською компанією та із англійським EasyJet.

«Щодо інших лоукостів, то з Ryanair зараз перемовини призупинені. Деякі плани, які мав Ryanair вже підхопили інші. До прикладу, Wizz Air починає літати у Лондон. Також у нас почалася активна співпраця з італійським лоукостом Ernest Airlines. Ведемо переговори з іспанською компанією, з англійським EasyJet, який думає над тим, щоби відкрити рейси у три британські міста. Тож поки, по-справжньому надійно, працюємо лише з Wizz Air та покладаємо великі сподівання на розвиток співпраці з ними», – повідомила Т. Романовська.

«Ми працюємо зараз над відкриттям трансатлантичного перельоту у США (Нью-Йорк) та Канаду (Торонто). До речі, в середині 1990-х років у нас вже було сполучення з Торонто, але через недостатню довжину злітної смуги ми могли лише приймати цей рейс. На відправлення у Канаду літак прямував до Києва. То ж слід врешті повернути пряме сполучення з Америкою, де у нас потужний ресурс в особі чисельної діаспори», – повідомила вона.

Як відомо, новий термінал аеропорту за годину може приймати 2 тис пасажирів і обслуговувати 15 рейсів. Злітна смуга має довжину понад 3,3 км, що дозволяє приймати важкі літаки та обслуговувати дальньомагістральні рейси.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *