ОСТАННІ НОВИНИ

Військовим України передали 40 автомобілів Hummer від США

Андрій Котенський

|

Президент Петро Порошенко передав воїнам Збройних Сил України 40 одиниць військово-медичних автомобілів Hummer, наданих Сполученими Штатами Америки. Про це повідомив Президент України Петро Порошенко під час візиту у Міжнародний центр миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, передає кореспондент Львівського порталу.

 

За словами Петра Порошенка, США – надійні партнери, які постійно допомагають Україні.

«За допомогою наших партнерів (США), створено унікальний центр імітаційного моделювання, де завдяки сучасному програмному забезпеченню на комп’ютерних тренажерах зараз моделюються бойові дії. Тут же відпрацьовуються дії як окремого військовослужбовця, так і штабні процедури рівня батальйону та бригади. Й не випадково передача військових автомобілів Hummer медичної модифікації, які врятують життя та здоров’я українським воїнам, відбувається саме тут, у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки», – повідомив Петро Порошенко.

Головнокомандувач також наголосив, що усі автомобілі сьогодні ж вирушать у зону АТО.

«Усі 40 автівок роз’їдуться по бойових бригадах у зоні АТО, і з першого ж дня будуть працювати на українське військо», – додав він.

У свою чергу, Посол США в Україні Марі Йованович підкреслила, що з першого дня незалежності України та протягом останніх років, після спричиненою Росією агресії, Сполучені Штати підтримують Україну у захисті її суверенітету.

«Спільно сили США, України та країн-союзників працюють пліч-о-пліч над створенням програми всебічної підготовки. І це лише одна із частин допомоги у розмірі 800 мільйонів доларів, що надається США для України у цілях підготовки та бойового оснащення», – зауважила вона.

Раніше повідомлялося, що п’ята частина бюджету України 2018 року піде на озброєння.  А також, що Порошенко на Львівщині підписав закон, згідно якого сім’ї загиблих військових отримають квартири. Окрім того він пообіцяв премії для цьогорічних учасників АТО і реабілітаційний центр у Тисовці.

Фото: president.gov.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *