ОСТАННІ НОВИНИ

У міграційній службі Львівщини порушують права іноземців, - прокуратура

Єва Корнійчук

|

У Львові під час перевірки прокуратура виявила порушення щодо перебувань іноземців. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі обласної прокуратури.

 

Прокуратура Львівської області наприкінці листопада перевірила Головне управління Державної міграційної служби у Львівській області на дотримання вимог законодавства при застосуванні до затриманих осіб заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням їх особистої свободи.

Зокрема, виявлені порушення стосувались іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають на території України.

До прикладу, троє громадян Соціалістичної Республіки В’єтнам та 15 – Народної Республіки Бангладеш затримано посадовцями ДМС Львівщини на 3 доби за вчинене адміністративне правопорушення, передбачене ч.1 ст.203 КУпАП (порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України).

Проте, попри встановлені обставини правопорушення, складені адмінпротоколи, притягнення до відповідальності (накладення штрафу) та відсутності процесуальних підстав для примусового видворення затриманих з України, їх незаконно помістили у пункт тимчасового перебування іноземців і осіб без громадянства, тим самим протиправно обмежили їх у вільному пересуванні.

Окрім цього, з’ясувалось, що посадові особи Головного управління ДМС у Львівській області не здійснюють належного контролю за виконанням іноземними громадянами рішень про примусове повернення, а також не забезпечують їм належного права на захист.

Задля усунення недоліків, на адресу керівництва ГУ ДМС у Львівській області, прокуратура скерувала 2 документи прокурорського реагування, які зараз перебувають на розгляді.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *