ОСТАННІ НОВИНИ

Саакашвілі отримав від Курченка півмільйона доларів?

Омелян Шевчук

|

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявляє, що лідер партії «Рух нових сил», екс-голова Одеської ОДА Міхеіл Саакашвілі отримав від бізнесмена Сергія Курченка, який переховується в Росії, півмільйона доларів на свою діяльність в Україні, передає Радіо Свобода.

 

5 грудня в Києві генпрокурор повідомив, що оприлюднює першу частину даних операції Служби безпеки України і Генеральної прокуратури «зі зриву плану реваншну пророкремлівських сил в Україні».

Луценко також оприлюднив записи телефонних розмов ймовірно соратника Саакашвілі Северіона Денгадзе з представником Курченка, які домовлялися про співпрацю.

«У першу чергу, Саакашвілі з членами організованого злочинного угруповання Януковича, в першу чергу Сергія Курченка, за гроші яких Саакашвілі і наближені до нього особи проводили фінансування ініційованих ними акцій протесту, метою яких було захоплення державної влади в Україні і сприяння членам злочинного угруповання Януковича-Курченка у зупиненні їх кримінального переслідування і відновлення контролю над активами, які вони придали в свій час в Україні в кримінальний спосіб», – сказав генпрокурор.

Як відомо, 5 грудня правоохоронці прийшли з обшуком до квартири Саакашвілі у центрі Києва. Лідера «Руху нових сил» підозрюють у сприянні учасникам злочинної організації й укритті їх злочинної діяльності, йому оголосили підозру. СБУ спільно з Генпрокуратурою затримали екс-президента Грузії. Проте автомобіль правоохоронців із Саакашвілі всередині заблокували прихильники політика, вони почали споруджувати поруч барикади. Поліція застосовувала сльозогінний газ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *