ОСТАННІ НОВИНИ

«Ну и что, что он инвалид?». У столиці таксист висадив посеред дороги маму з неповносправною дитиною

Катерина Родак

|

У Києві  водій таксі висадив з салону авто маму з 5-річною   неповносправною дитиною після того, як хлопчик попросив з’їсти безглютеновий крендель. Про це повідомив Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба.

 

«Водій однієї з провідних столичних служб таксі висадив 5-річного Максима і його маму Яну з авто. А все через те, що хлопчик з’їв у салоні автомобіля безглютеновий кренделик, розміром з 5 копійок!», – повідомив М. Кулеба.

«Мама з дитиною поверталися з реабілітації (у Максима атиповий аутизм). Хлопчик гіперчутливий і будь-яке багатолюдне, шумне місце або навіть невеликий конфлікт викликають у нього надзвичайно сильний стрес і хвилювання.

Дитина перенесла 3 реанімації, 2 операції на кишечнику з видаленням його частини. День хлопчика буквально розписано по хвилинам – для нього це в прямому сенсі спосіб виживання! Збій у графіку призводить до великих проблем в організмі дитини, тому для Максима було дуже важливо вчасно доїхати додому і встигнути прийняти ліки і їжу!», – розповів Уповноважений з прав дитини.

Він зазначив, що під час поїздки хлопчик попросив безглютеновий кренделик – для нього це один з небагатьох способів перекусити, адже знаходиться на БГБК дієті.

«Водій почув, що дитина їсть і заборонив. Мама Яна пояснила необхідність такого перекусу, аби уникнути проблем зі здоров’ям і що один маленький кренделик не забруднить салон авто. Та водій у грубій формі повідомив, що забороняє їсти у своєму авто, що чистка салону йому коштує 160 гривень. А потім додав: «Ну и что, что он инвалид? Мой племянник тоже. И что теперь?», – зазначає М. Кулеба.

«Мама Максима від відчаю заплакала. Водія це розізлило ще більше. І він дійсно висадив посеред незнайомого кварталу маму з хворою дитиною! Попросив диспетчера, щоб приїхав інший автомобіль. Водій говорить, що не зміг терпіти підвищення голосу від мами, її істерики та сліз. Тому і висадив з авто. 40 хвилин Яна з Максимом чекали наступне таксі.

Тепер жінка намагається відновити здоров’я сина, адже порушено графік прийому ліків і їжі, що для такої дитини – надзвичайно важливо», – резюмував Микола Кулеба.

Він додав, що служба таксі вибачилась перед матір’ю дитини, водія звільнила.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *