ОСТАННІ НОВИНИ

Наступного року «Укрзалізниця» планує закупити 60 купейних вагонів і оновити приміські потяги

Єва Корнійчук

|

До кінця 2018 року буде оновлено 1/6 парку пасажирських вагонів. Про це повідомив в.о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов.

 

Як зазначив Євген Кравцов, на наступний рік заплановані великі обсяги придбання та модернізації пасажирських вагонів – загалом буде оновлено понад 300 одиниць. «У 2018-му році запланували придбати 60 купейних вагонів та модернізувати 260, із яких у 100 замінимо туалетні системи та системи кондиціювання. Разом із цьогорічними обсягами оновлення – це майже 1/6 парку, який ми на сьогодні експлуатуємо» У 2018-му році запланували придбати 60 купейних вагонів та модернізувати 260, із яких у 100 замінимо туалетні системи та системи кондиціювання. Разом із цьогорічними обсягами оновлення – це майже 1/6 парку, який ми на сьогодні експлуатуємо. У 2018-му році запланували придбати 60 купейних вагонів та модернізувати 260, із яких у 100 замінимо туалетні системи та системи кондиціювання. Разом із цьогорічними обсягами оновлення – це майже 1/6 парку, який ми на сьогодні експлуатуємо., – повідомив у twitter Євген Кравцов.

Він також зазначив, що ПАТ «Укрзалізниця» розвиватиме і швидкісний рух, для чого буде оголошено тендер на придбання 10 швидкісних електропоїздів з терміном постачання у наступних роках.

Істотне оновлення стосуватиметься також і рухомого складу для приміських пасажирських перевезень. Так, наступного року планується оголосити процедуру закупівлі на придбання 11 дизель-поїздів з початком постачання у 2018 році та продовженням наступному році. Окрім того, заплановано оголосити тендер на придбання 5 приміських електропоїздів, із яких 2 очікується закупити за кредитні кошти KFW (державного банку Німеччини).

Очільник ПАТ «Укрзалізниця» також зауважив, що це найбільший показник оновлення, який мала Укрзалізниця за останні 15 років: «Це найамбітніша програма, що реалізовується у пасажирському господарстві. Це надзвичайно великий обсяг замовлення, що дозволяє запустити цілі галузі машинобудування, котрі простоювали останні 5-7 років», – зауважив в.о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *