ОСТАННІ НОВИНИ

На Самбірщині сільська рада незаконно віддала в користування 90 га землі

Олександр Косик

|

Прокуратура виявила протиправне рішення Вільшаницької сільської ради Самбірського району, згідно якого передано у користування одному із підприємств Львівщини земельні ділянки, до складу яких увійшли невитребувані пайові землі сільськогосподарського призначення за межами населеного пункту. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.

 

На підставі цього рішення, між органом місцевого самоврядування та підприємством укладено договір оренди землі та передано 90 га земель, вартістю 5,3 млн грн у користування підприємству.

Однак, вказаний договір укладено з порушеннями вимог Земельного кодексу України та Закону України «Про порядок виділення в натурі (на місцевості) земельних ділянок власникам земельних часток (паїв)».

Зокрема, відповідно до вимог закону, право розпоряджатись землями вказаної категорії за межами населених пунктів належить районним державним адміністраціям, а не сільським, селищним та міським радам.

З метою реагування на допущені порушення та захисту інтересів держави, Самбірська місцева прокуратура пред’явила позов, який рішенням господарського суду Львівської області, 25.09.2017, задоволено повністю.

Відтак, завдяки заходам, вжитими прокуратурою, цьогоріч у листопаді, вказаний суб’єкт господарювання звільнив протиправно отримані земельні ділянки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *