ОСТАННІ НОВИНИ

Сьогодні - Всесвітній день боротьби зі СНІДом

Вероніка Рой

|

Сьогодні, 1 грудня, відзначають Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА.

 

Всесвітній день боротьби зі СНІДом відзначається щорічно з 1 грудня 1988 року. Його метою є підвищення глобальної обізнаності про ВІЛ/СНІД і демонстрація міжнародної солідарності перед пандемією.

Офіційно СНІД було відкрито 5 червня 1981 року в Центрі контролю захворювань США. Заходи, що проводяться у Всесвітній день боротьби зі СНІДом, традиційно відбуваються із символом — Червоною стрічкою. Її створив художник Франк Мур, і у 1991 році цей символ було використано вперше. Тепер кожен, хто одягає Червону стрічку, висловлює свою надію на майбутнє без СНІДу.

ВІЛ-інфекція – хронічна інфекційна хвороба, що розвивається внаслідок інфікування вірусом імунодефіциту людини (ВІЛ) та характеризується прогресуючим ураженням імунної системи. Синдром набутого імунного дефіциту (СНІД) – кінцева стадія ВІЛ-інфекції, що проявляється розвитком тяжких опортуністичних інфекцій (вірусних, бактеріальних, паразитарних) і/або злоякісних новоутворень. При ВІЛ-інфекції повільно, але неухильно руйнуються незамінні компоненти імунної системи, і на певному етапі стає неможливим формування ефективної імунної відповіді не лише щодо ВІЛ, але й інших збудників.

Нагадаємо, Львівський портал повідомляв, що на Львівщині у понад трьох тисяч людей діагностовано ВІЛ-інфекцію. Медики зазначають, що це свідчить про високий рівень захворювання в області та закликають мешканців не боятися проходити обстеження на ВІЛ-статус.   Також сьогодні, 1 грудня,  біля ТЦ «Форум» львів’яний зможуть  безкоштовно пройти анонімний тест на ВІЛ у мобільній амбулаторії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *