ОСТАННІ НОВИНИ

Садового пікетували учасники АТО через мапу України із «ЛНР» і «ДНР»

Соломія Головіна

|

Під львівською Ратушею сьогодні, 1 грудня, пікетували учасники АТО через вчорашній інцидент на Безпековому форумі, де використали карту із невизнаними «народними» республіками. Про це передає кореспондент Львівського порталу.

 

Як зауважив ветеран АТО Володимир Правосудов, воїни влаштували пікет через прояви сепаратизму під час Безпекового форуму, де, за його словами, українські території обізвали «ЛНРом» і «ДНРом».

«Це хтось з виконавців, не розуміючи ситуації, здер мапу з чужого сайту і вийшло те, що вийшло. Пан Садовий має включити клепку і перевіряти своїх виконавців», – наголосив він.

Отож, учасники пікету зачитали звернення, яке згодом збиралися передати у канцелярію міського голови, оскільки самого мера на робочому місці не було.

«Ми, ті, що стояли і стоїмо на сході України, борючись з російськими регулярними військами та їхніми найманцями вкрай розлючені тим несподіваним фактом, який став для нас, як ніж у спину від тих людей, які позиціонують себе патріотами. На Безпековому формі організатори презентували карту України, де замість позначок про зону АТО та окупованих територій Донеччини і Луганщини, були «PEOPLE’S REBUPLICS OF DONETSK AND LUHANSK» (НАРОДНІ РЕСПУБЛІКИ ДОНЕЦЬКА ТА ЛУГАНСЬКА), що апріорі є їхнім визнанням», – зачитав текст заяви учасників АТО Володимир Шамрай.

Він додав, що воїни наполягають на притягненні до відповідальності осіб, «які у Львові є апологетами гібридної війни проти України та українців».

Водночас він наголосив, що ця ситуація може мати серйозні наслідки на загальнодержавному рівні.

«В дипломатичній площині цей факт пізніше можуть використати, мовляв, якщо нас визнали у Львові, то чому не визнають всі решта…», – додав Володимир Шамрай.

Окрім цього, він зазначив, що нема значення чи це робилося зумисно, чи було помилкою: за такі дії треба відповідати.

«Якщо ми робимо якийсь злочин випадково, це не означає, що це безкарно», – констатував він.

Також наголосив, що учасники АТО не вдаватимуться до радикальних дій і діятимуть виключно в правовому полі.

Своєю чергою депутат Львівської міськради Любомир Босаневич висловив думку, що у такий спосіб міський голова Львова сприяє сепаратизму у місті:

«Всім відомо, як Андрій Іванович сидів з організатором російського «Альфа-джазу» Фрідманом, є відповідні фото в соцмережах. Відомо і те, як «Самопоміч» підтримує надання земельних ділянок для російського бізнесу, зокрема, йдеться про «Альфа-Банк»… У той час учасники АТО не можуть отримати від міста земельні ділянки. На мою думку, це є просто прощупування ґрунту, Андрій Іванович хоче створити такий собі російський культурний центр у Львові і максимально сприяти російському бізнесу і загалом російського капіталу та сепаратизму у Львові».

Коли кілька десятків пікетувальників прийшли у приймальню мера, щоби дочекатися його прибуття, до них вийшов в.о. директора департаменту «Адміністрація міського голови», начальник управління внутрішньої політики ЛМР Євген Бойко. Чиновники мерії викликали на місце поліцію через, начебто, порушення громадського порядку.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *