ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині відновлять роботу Великолюбінського спиртзаводу

Дарина Смеречанська

|

Т.в.о. директора ДП «Укрспирт» Юрій Лучечко в рамках робочого візиту на Львівщину анонсував відновлення роботи Великолюбінського спиртзаводу, який розташований у Городоцькому районі. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

 

За його словами, загалом у Львівській області є 11 виробничих майданчиків спиртової галузі.

«Нині працюють Рава-Руський, Вузлівський, Сторонибабський, Струтинський спиртзаводи. Це чотири підприємства, які зорієнтовані на виробництво харчового спирту для внутрішнього споживача. Ми нині відновили підприємство у Воютичах, два роки тому воно було переобладнана на виробництво технічних спиртів, робили омивачі з «ОККО». Зараз «Укрспиртом» підписаний експортний контракт на технічний спирт і завод вже орієнтований на експорт. Є Угерський спиртзавод, який також орієнтований на виробництво інших спиртовмісних речовин (омивачі, компоненти моторного палива)…», – розповів він.

Окрім цього керівник «Укрспирту» додав, що вже незабаром планують запустити Великолюбінський спиртзавод. Його роботу перепрофілюють на парфумерну галузь.

«Зараз активно готуємося і, думаю, десь через місяць буде готовий Великий Любінь. Ми вже маємо нині реальні напрацювання і спільно з керівником підприємства, народними депутатами, які опікуються своїми округами, напрацьовуємо механізми для відновлення підприємства на інші спиртовмісні види продукції», – зазначив Юрій Лучечко.

Окрім цього, очільник «Укрспирту» розповів про досить невтішну ситуацію із матеріально-технічною базою спиртових підприємств: застарілим є 75% обладнання.

«Спиртова галузь в Україні налічує близько 80 площадок. Це ті підприємства, які були побудовані в кращих радянських традиціях: кожен район чи область мали мати декілька спиртзаводів, і ніхто не зважав на питання економіки, раціональності чи локації того чи іншого підприємства. Нині вони є в технічно застарілому стані. Знос основних засобів складає близько 75%. Тобто, ми фактично працюємо на купі металобрухту. Але, якщо на місці є люди, які роками створювали і берегли ці заводи, то наше завдання – акумулювати всі сили спільно із ефективним управлінням менеджменту, створити законодавчу базу, щоб на ці заводи почали приходити внутрішні та приватні інвестиції», – підсумував він.

Нагадаємо, в рамках робочої поїздки у область Юрій Лучечко оглянув потужності Сторонибабського спиртзаводу у Буському районі.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *