ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові стартував інклюзивний тиждень для незрячих діток

Дарина Смеречанська

|

У Львові розпочався інклюзивний тиждень для незрячих дітей віком 6 – 9 років з різних куточків України. В рамках цього тижня для малечі організують низку цікавих і захоплюючих корекційно-розвиткових занять, зустрічей з відомими музикантами, письменниками, артистами, а також – практичні заняття з просторового орієнтування. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Проводитимуть  майстер-класи з орієнтування  у  просторі  з  тростиною викладачі з «Svefi Academy» (Швеція);   інші ж корекційно-розвиткові  заняття  проводитимуть співробітники  Ресурсного  центру Львівської політехніки та залучені психологи  і  педагоги-члени  Львівської  інклюзивної  освітньої команди.

Розпочались  заняття   у   суботу,  25  листопада,  майстер-класами  з просторового  орієнтування. Участь у них взяли наразі лише львівські інклюзята – 6  дітей  віком  від  8  до  13  років. Сьогодні до них долучаються незрячі інклюзята з Херсона, Дніпра, Миколаєва, Вінниці, Рівного, Хмельницького, Луцька. А  розпочнеться  все  зустріччю  з  Олександром Божиком – скрипалем, фіналістом  ТВ-шоу  “Україна  має  талант!”.  Олександр  знайомитиме незрячих   дітей   зі  скрипкою,  її  звуками,  її  можливостями  і перспективами,  які  відкриває музика перед цілком незрячими людьми. Серед  молодшої групи інклюзят, яких зараз зібрали у Львові  для  корекційних  занять,  є  чимало  обдарованих дітей, які грають на фортепіано і скрипці, співають і навіть танцюють. Всі діти повністю незрячі з народження. Зустріч   з  Олександром  Божиком  розпочнеться  об  11.00  у  центрі Шептицького на вул. Стрийській, 29 (ауд. 203), і триватиме до 13.00. З  15.00 діти займатимуться з шведськими викладачами орієнтуванням у просторі, а також матимуть низку інших корисних розвиткових занять», – розповідає Оксана Потимко.

У вівторок, 28 листопада, заняття триватимуть з 10.00, а об 15.00 у центрі Шептицького  відбудеться  зустріч  незрячих  інклюзят з письменницею Галиною  Вдовиченко,   книги   якої   Ресурсний  центр  Львівської політехніки друкує брайлем.

Про   щоденні   події   тижня  організатори  акції  повідомлятимуть заздалегідь.  У  програмі – зустріч  з  оркестром  і  знайомство з музичними інструментами, відвідування гримерної,  екскурсія  з  аудіодискрипцією  по  підземеллях Львова,  а також   знайомство   зі  скульптурами  видатних  діячів української  історії.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *