ОСТАННІ НОВИНИ

Біля Львова кипіли токсичні гудрони

Катерина Родак

|

На території Грибовицького сміттєзвалища невідомі особи відбирали  кислі гудрони з нижнього гудронного озера. Про це повідомив депутат Жовківської райради Ігор Муравський.

 

За його словами, небезпечну операцію проводять без документів та дозволів.

«Ось таким чином на землях Грибовицької сільської ради із грубим порушенням поводження з небезпечними, шкідливими відходами (від забору з озера, завантаження до транспортування, відвантаження та переробки )без спеціальних дозволів, на саморобній установці відбувається відбір кислих гудронів (які відносяться до другого класу небезпеки після радіоактивних і містять до 85% сірчаної кислоти, що роз’їдає будь-яке обладнання, необхідне для їх переробки ), методом розігріву до температури кипіння. Гудронне озеро, на якому це все відбувається, є найтоксичніше і складається із трьох шарів. Нижній шар — сірчана кислота. Середній — гудрон. Верхній — рідка фракція з домішками нафтопродуктів та частково сірчаної кислоти разом із важкими металами. Скраю котлована прокопаний рівчак, по якому зливають воду із гудронного озера на поля Грибович», – розповів І. Муравський.

Він зазначив, що власник гудронів – Івано-Франківське підприємство – продало кислі гудрони Луганському підприємству, яке і здійснює цей відбір, обіцяючи привезти в понеділок оригінали договорів, ліцензій на цей вид «діяльності».

«На місці події були присутні: Сільський голова Грибович Питель Ігор, який підтвердив що на землях сільської ради відбувається відбір кислих гудронів, місцеві мешканці, директор ЛКП «Збиранка» Пугач В., заступник міського голови Львова Бабак», – уточнив він.

Ігор Муравський також нагадав:

«12 січня 2016 року в результаті такого випалювання гудронів сталася екологічна катастрофа, наслідки якої й досі не ліквідовані, проте всі екологічні заміри показали, що вода в навколишніх селах отруєна. Це сталося ще до Грибовицької трагедії. Але навіть вона не зупинила тих ,хто намагається сьогодні знову труїти людей з навколишніх сіл».

Нагадаємо, що влітку біля гудронних озер з’явилися сліди свіжої діяльності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *