ОСТАННІ НОВИНИ

У Бориславі відкрили інноваційний ливарний цех

Соломія Григор'єва

|

На Львівщині ввели в експлуатацію новий ливарний цех «Бориславського заводу «РЕМА». Одним з основних видів діяльності підприємства є виробництво запасних частин до поршневих газомотокомпресорів,  які використовуються на підприємствах з видобутку, транспортування та переробки газу в Україні, країнах СНД та Східної Європи, передає Львівський портал.

 

Поряд з іншими видами продукції, «Бориславський завод «РЕМА» є одним з провідних в Україні виробників широкого спектру запчастин до верстатів-гойдалок, які застосовуються для приводу скважних штангових насосів для видобутку нафти.

«Це модернізовано-інноваційний підхід до виплавки спеціалізованих запасних частин. Це говорить про те, що регіон Борислава має потенціал для розвитку, впровадження інноваційних технологій. Колись ці всі речі лили в землю: 200-300 кг ливи, з яких виходили 2-3 запчастини. Зараз ж коефіцієнт втрат – 10%», – наголосив перший Віце-прем’єр-міністр України Степан Кубів, який приїхав на відкриття цеху.

Також суттєвою частиною діяльності підприємства є виробництво запчастин для автомобільного та залізничного транспорту, трамваїв.

Окрім того, «Бориславський завод «РЕМА» продовжує розробляти і виробляти нові види медичного обладнання.

Серед довгострокових партнерів і замовників «Бориславського заводу «РЕМА» – провідні підприємства та дочірні компанії Укртрансгаз, Укргазвидобування, Укрнафта, Укравтогаз і багато інших.

Наявність висококваліфікованих інженерів в конструкторських і технологічних службах підприємства, в поєднанні з універсальною виробничою базою, дозволяє заводу швидко перебудовуватися на освоєння нових видів продукції.

Зараз на заводі працює близько 200 працівників. Нові потужності ж надали роботу близько 25 особам. Середньомісячна заробітна плата тут становить 10 500 гривень.

«Ми тут можемо робити деталі до всього. Голоне, щоб були замовлення.  Свою продукцію ми постачаємо в Прибалику, Білорусь, Казахстан, Азербайджан, Румунію, Болгарію. Проектна потужність виробництва складає до 3 тисяч тонн в рік. У Львівській області такого рівня ливарки немає», – розповів голова правління підприємства Василь Німас.

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *