ОСТАННІ НОВИНИ

Питання про Бандеру та пісня «Лента за лентою». Начальника юстиції Львівщини не каратимуть через специфічні співбесіди

Дарина Смеречанська

|

Міністерство юстиції України закрило дисциплінарне провадження проти керівника Головного територіального управління юстиції у Львівській області Ярослава Жукровського щодо його дій на роботі – на співбесіді запитує підлеглих, коли народився Степан Бандера та слова пісні «Лента за лентою» (відео пісні у його виконання зібрало у «Ютубі» чимало лайків). Про це інформує «Високий замок».

Нагадаємо, після того, як Ярослав Жукровський розповів про це в інтерв’ю одному з львівських видань, громадський активіст Олег Юник написав електронного листа-скаргу в Адміністрацію президента та до Національного агентства з питань держслужби. Пан Олег вбачає у діях керівника львівської юстиції порушення службової дисципліни, мовляв, висловлювання посадової особи використовує російська пропаганда.

Службове розслідування у цьому дисциплінарному провадженні тривало більше двох місяців, хоча, згідно із законодавством у Мін’юсті мали вкластися у два місяці. Ярославу Жукровському загрожувала догана, а може і звільнення, зазначає «ВЗ».

“Нарешті отримав наказ Мін’юсту про закриття дисциплінарного провадження щодо Бандери та патріотичної пісні, — сказав Ярослав Жукровський. — Це означає, що працівники міністерства та дисциплінарна комісія не бачать у моїх діях складу адміністративного порушення, чи дій, які не відповідають етичним засадам державного службовця. Радий за таке рішення. Провадження закрито через його безглуздість”.

На питання, чи він надалі буде публічно виконувати пісню «Лента за лентою» і запитувати слова своїх підлеглих, він відповів: «Оскільки нічого протиправного не роблю, буду робити те, що належить державному службовцю, зокрема, не стидатися своєї історії та наших героїв».
 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *