ОСТАННІ НОВИНИ

Міська рада Львова хоче сплатити борги «Львівавтокомплектації» за світло

Єва Корнійчук

|

Учора, 23 листопада, у Львівській міській раді провели оперативну нараду під головуванням міського голови Львова щодо ситуації, яка склалась з гуртожитками ТзОВ «Львівавтокомплектація». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міськради.

 

Під час наради домовились створити робочу групу, аби якнайшвидше врегулювати питання. Також місто виступить гарантом перед ПАТ «Львівобленерго», що дасть змогу якнайшвидше відновити подачу електроенергії в один з гуртожитків.

Також місто подасть позов про примусову передачу цих будинків на обслуговування міста. Робоча група має напрацювати варіанти щодо укладання мешканцями напряму угод з надавачами послуг, аби надалі уникнути випадків заборгованостей, що можуть призвести до припинення теплопостачання, електропостачання тощо у ці будинки.

Відтак, міський голова доручив, аби робоча група опрацювала три важливі питання:

Негайне відновлення якісного функціонування будинків, зокрема, відновлення подачі електрики

Напрацювати модель оплати мешканцями за надані послуги безпосередньо надавачам, оминаючи ТзОВ «Львівавтокомплектація»

Підготувати рішення, які б уможливили передачу будинків на обслуговування міста.

Керівником робочої групи призначено Сергія Бабака, заступника міського голови з питань житлово-комунального господарства. Також у склад робочої групи увійшли представники правоохоронних органів, міської ради, мешканці гуртожитків.

Місто попросило ПАТ «Львівобленерго» сьогодні відновити подачу електрики в один з гуртожитків. Натомість, від мерії буде скерований гарантійний лист і на сесії міської ради 7 грудня буде розглянуто питання про передбачення коштів в бюджеті міста на компенсацію за надані послуги.

Також Львівська міська рада скерує листи в прокуратуру та поліцію по ситуації, що склалась.

«Люди кошти сплачують, а ТзОВ «Львівавтокомплектація» не перераховує ці кошти надавачам послуг. Три гуртожитки, які є на балансі «Львівавтокомплектації» опинились заручниками ситуації. Ці шахрайські дії ставлять під загрозу життя людей», – зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

Нагадаємо, мова йде про гуртожитки ТзОВ «Львівавтокомплектація», що розташовані на вул. Кульпарківській, 139, вул. Науковій, 16 та вул. Володимира Великого, 16.

ТзОВ «Львівавтокомплектація» заборгувало ЛМКП «Львівтеплоенерго» майже 1,9 млн грн. також є борги перед ПАТ «Львівобленерго», борги перед компаніями, які обслуговують ліфти і здійснюють вивезення ТПВ. Борг перед ЛМКП «Львівводоканал» – 425 тис грн.

Як відомо, у гуртожитку на вулиці Кульпарківській ТзОВ «Львівавтокомлпектація» влаштувало самочинне будівництво у ветсибюлі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *