ОСТАННІ НОВИНИ

Вищий суд поновив справу директора комунального підприємства Львова, який підробляв документи

Катерина Родак

|

За касаційною скаргою прокуратури області Вищим спеціалізованим судом України скасовано незаконну ухвалу апеляційного суду Львівської області про закриття кримінального провадження стосовно директора одного із львівських комунальних підприємств, який обвинувачувався у вчиненні кримінального правопорушення. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі обласної прокуратури.

 

Як було встановлено, керівник комунального підприємства підробив угоду про надання в суборенду нежитлового приміщення, вніс до офіційного документа завідомо неправдиві відомості, підписав його та скріпив печаткою підприємства. Це дало йому змогу безпідставного використовувати приміщення комунальної власності.

Залізничним районним судом м. Львова горе-керівника визнано винним та призначено покарання у вигляді 4 тис. грн штрафу з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з організаційно-розпорядчими та організаційно-господарськими функціями терміном на 3 роки.

Однак через закінчення строків давності притягнення до кримінальної відповідальності, його звільнили від покарання.

При цьому, апеляційним судом Львівської області не вбачалось у діях обвинуваченого складу злочину, а відтак вирок щодо нього скасовано та закрито провадження.

Це і стало підставою для втручання прокуратури, з доводами якої погодився Вищий спеціалізований суд, та визнав рішення суду апеляційної інстанції ухваленим з істотними порушеннями вимог кримінального процесуального закону, скасував його та скерував на новий розгляд.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *