Чотирьох мешканців Львівщини засудили за дезертирство, ще 300 ухильників – під криміналом

Катерина Родак

|

У 2017 році у Львівській області відкрито 50 кримінальних проваджень стосовно юнаків призовного віку, що злісно ухиляються від військової служби. Про це сьогодні, 22 листопада, під час прес-конференції повідомив головний військовий комісар Львівщини Олександр Тіщенко, передає кореспондент Львівського порталу.

 

За його словами ухильники вигадують різноманітні «прийоми», аби «відкосити» навіть у пунктах збору військкоматів.

«Наприклад, один лікар-психіатр, починає «косити» прямо на збірному по психіатрії. Придумує собі діагнози…». Вчора працювала на збірному пункті прокуратура. По 4 людях порушені кримінальні справи з те, що вони навмисне ухиляються від призову», – розповів О.Тіщенко.

Він додав, що їм грозить до трьох років позбавлення волі.

Також військовий комісар повідомив, що цього року на Львівщині засуджено лише чотирьох осіб, які ухилялися від армії. Таку невелику кількість доведених до кінця справ військові пояснюють недопрацюванням зі сторони поліції, яке веде слідство.

«Чотири особи у Львівській області уже мають умовно рік. Злісних ухильників порядка 50 чоловік – ті, що не явилися на відправку. І порядка 300 – ті, що отримали повістки і не з’явилися у військкомат під час осіннього призову», – зазначив Олександр Тіщенко.

Як відомо, Львів «провалив» осінній призов, а списки ухильників від армії стали публічними.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *