ОСТАННІ НОВИНИ

37 тисяч працівників Львівщини отримують зарплату менше мінімальної

Соломія Головіна

|

Близько 37 тисяч працівників у Львівській області отримують зарплату менше встановленого розміру мінімальної у 3 200 грн. Про це сьогодні, 22 листопада, під час прес-конференції повідомив директор департаменту економічної політики Львівської обласної державної адміністрації Роман Филипів, передає Львівський портал.

 

«У Львівській області 2069 суб’єктів підприємницької діяльності не встигли перегорнути календар і живуть у 2016 році, вони не встигли усвідомити, що з 1 січня 2017 року мінімальна зарплата в Україні становить 3 200 грн. А вони й надалі виплачують зарплату нижче мінімальної. У нас близько 37 тисяч найманих працівників згідно персоніфікованого обліку отримують зарплату нижче мінімальної», – поінформував він.

Своєю чергою начальник ДФС у Львівській області Ігор Кондро  додав, що йде мова про 1792 суб’єкти господарювання, які виплачують працівникам зарплату менше 3 200 грн.

«Якщо говорити про сфери, то це роздрібна та гуртова торгівля, а також громадське харчування та туристичний бізнес. Це основна маса тих підприємств, які виплачують зарплату менше мінімальної», – зазначив він.

Додамо, що штраф за виплату заробітної плати нижче мінімальної складає 32 тис грн.

Водночас Роман Филипів додав, що ще близько 48 тисяч – це наймані працівники, які працюють неповний робочий день.

«Зрозуміло, що і в першому, і в другому випадку є також зловживання. Тому що там, де нижче мінімальної, очевидно, є зарплата «в конвертах», а там, де неповний робочий день, очевидно, що насправді цей день є повним, але звітність подається ось так», – констатував посадовець.

Також директор департаменту економічної політики зазначив, що близько 10% суб’єктів підприємницької діяльності у Львівській області виплачують зарплату на рівні вищому від середнього по області.

«Тут нагадаю, що середня зарплата на Львівщині становить 6 тисяч 874 грн. Так ось, 10%  суб’єктів підприємницької діяльності виплачують зарплату вищу ніж середня  по області, 90% – або на рівні, або нижчу. 30% найманих працівників  отримують зарплату на рівні вищому ніж середній показник по області, 70% – на нижчому», – наголосив він.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *