ОСТАННІ НОВИНИ

У столиці прощаються із нелегальними перевізниками

Єва Корнійчук

|

З 9 листопада у Києві тривають позапланові перевірки перевізників, що обслуговують автобусні маршрути, які працюють у режимі маршрутного таксі. Департамент транспортної інфраструктури спільно з Державною службою України з безпеки на транспорті та патрульною поліцією продовжують рейди містом. За цей період перевірено 12 перевізників.

Як повідомляє Вечірній Київ, у  ході перевірок виявлено порушення та складено акти на маршрути №№ 201, 459, 421, 581, 464, 565, 518, 416.

Серед порушень – відсутність протоколів проходження обов’язкового технічного контролю транспортних засобів, тимчасових реєстраційних документів на транспортні засоби, страхових полісів, пошкоджені сидіння, наявність сторонніх предметів у салоні тощо.

«Із двома перевізниками будемо розривати договори. Наразі  складено акти на 7 перевізників, у яких виявлено порушення. Проблема в тому, що перевізники зовсім не бояться покарання, адже штрафи, які може виписати Укртрансбезпека і Нацполіція, невеликі – 200, 500 і 1000 гривень. Тому зараз вкрай необхідно внести зміни до законодавства, щоб посилити відповідальність перевізників за порушення вимог безпеки пасажирських перевезень», – зазначив Сергій Симонов, директор Департаменту транспортної інфраструктури.

До перевірки нелегальних перевізників, які виходили на маршрути №№ 238, 412, 597, 501, 507 попри наказ Департаменту транспортної інфраструктури про їх закриття, долучено Управління державної служби боротьби з економічною злочинністю у м. Києві.

Нагадаємо, у Львові близько 250 маршруток курсує нелегально. Перевізників «АТП 14630» та «Міра і К» Львівський апеляційний адмінсуд позбавив права на перевезення пасажирів. Суд скасував дію договору, укладеного з цими підприємствами ще в квітні, адже мерія допустила низку порушень Закону «Про автомобільний транспорт» під час оголошення та проведення конкурсу на міські маршрутні перевезення. Натомість на це рішення суду чиновники міськради та управління транспорту не відреагували ніяк – понад 250 маршруток перевізників «Міра і К» та «АТП 14630» досі курсують містом. Це означає, що жодної відповідальності за свою роботу підприємства не несуть, бо працюють незаконно і виїзд автобусів на маршрути ніяк незадокументований.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *