ОСТАННІ НОВИНИ

У міській раді прозвітували про масштабний ремонт вулиці Личаківської

Єва Корнійчук

|

У Львові триває реконструкція вул. Личаківська, на ділянці від вул. Мечникова до вул. Пасічна. Як повідомили в управлінні інженерного господарства ЛМР, на ділянці дороги від перехрестя вулиць Личаківська – Мечникова до вул. Б. Котика вже прокладено 370 м колектора. Залишилося виконати роботи по влаштуванню колектора на перехресті вул. Личаківська – вул. Котика – вул. Мучна.

 

«Також прокладено 600 м водопроводу, по 300 м з обох сторін дороги з підключенням до житлових будинків. Зроблено 2000 м2 тротуару і 490 м трамвайної колії. Замощено дорожню частину бруківкою – 3750 м2.

Основні роботи зараз зосередженні на підключенні каналізації від житлових будинків до загального колектора, прокладанні колії та влаштуванні трамвайних плит.

Для відкриття руху автомобілів на цій ділянці дороги ще необхідно завершити роботи по влаштуванню колектора, дорожнього полотна і замощення тротуарів. Також на вул. Б. Котика буде проведено переключення існуючих колекторів у новозбудований.

Після цього розпочнуть роботи на наступній ділянці дороги – вул. Б.Котика – вул. Черемшини – вул. Пасічна», – повідомили в управлінні інженерного господарства ЛМР.

Нагадаємо, 25 березня розпочався капітальний ремонт вул. Личаківської (на ділянці від вул. Мечникова до вул. Пасічна). Тендер на виконання робіт виграла компанія «Онур». Орієнтовна вартість робіт – 6 млн. євро. Тут буде проведена капітальна реконструкція дорожнього покриття, заміна трамвайної колії, контактної мережі і, найголовніше – ремонт усіх комунікацій, зокрема колектора.

Реконструкція вулиці здійснюється у три етапи. Перший етап – це роботи на перехресті вул. Личаківської з вул. Мечникова. Другий етап – роботи на ділянці від вул. Круп’ярської до вул. Б.Котика. І третій етап – від вул. Б.Котика до вул. Пасічної.

У серпні були повністю завершені роботи на перехресті вул. Личаківської і Мечникова. Тут замінено 30 м колектора діаметром 1200 мм, який знаходився на глибині 7,5 м. Замощені тротуари, викладена бруківка і поставлено 8 опор контактної мережі. З 18 вересня здійснюється повноцінний рух трамваю.

З 15 листопада закрито для проїзду машин перехрестя вул. Личаківська – вул. Б Котика. На час перекриття вулиць відбулися зміни у схемі руху 9 міських маршрутів: № 5Н, № 5А, № 15, № 18, № 29, № 36, № 39, № 47А, № 50 та 2 приміських – № 217а та № 138. Також за новим маршрутом здійснюють об’їзд шатл-баси, які возять студентів від гуртожитків ЛНУ ім. І. Франка.

Зокрема, 5А – в напрямку м. Винники – вул. Некрасова – вул. Черемшини – вул. Личаківська, далі по маршруту; з м. Винники: вул. Богданівська – вул. Старознесенська – вул. Кордуби – вул. Б. Хмельницького – вул. Замарстинівська – пл. Різні.

5Н – вул. Некрасова – вул. Черемшини – вул. Личаківська – далі по маршруту; у зворотному напрямку по вул. Зеленій – вул. Студентській- вул. Мечникова – вул. Личаківська – надалі по маршруту.

15 – в обох напрямках по вул. Зеленій.

47А – вул. Некрасова – вул. Черемшини – вул. Личаківська, у зворотному напрямку вул. Зелена – вул. Пасічна – вул. Дж. Вашингтона – вул. Зелена – вул. Студентська – вул. Мечникова – вул. Личаківська, далі по маршруту.

36 – в напрямку м. Винники: вул. Некрасова – вул. Черемшини – вул. Личаківська, далі по маршруту; з м. Винники: вул. Богданівська – вул. Старознесенська – вул. Кордуби – вул. Б. Хмельницького – вул. – Замарстинівська далі по маршруту.

29 – в напрямку м. Винники: вул. Некрасова – вул. Черемшини – вул. Личаківська далі по маршруту; з м. Винники: вул. Пасічна, – вул. Дж Вашингтона – вул. Зелена – вул. Студентська – вул. Мечникова – вул. Личаківська далі по маршруту.

50 – вул. Мечникова – вул. Зелена – вул. Дж. Вашингтона – вул. Пасічна – вул. Таджицька та у зворотному напрямку.

18 – вул. Некрасова – вул. Черемшини (стадіон Скіф) та у зворотному напрямку.

39 – вул. Ялівець – вул. Богданівська – вул. Кукурудзяна – вул. Липинського далі по маршруту до вул. Некрасова – вул. Черемшини (стадіон Скіф).

Студентські шатл-баси – в обох напрямках по вул. Зеленій.

«Це попередні, тимчасові схеми об’їздів. Будемо моніторити і аналізувати ситуацію з об’їздом. При необхідності, на прохання мешканців, можемо вносити зміни», – наголосив Олег Партика, в.о. начальника управління транспорту ЛМР.

Також за зміненим маршрутом курсує 2 приміських автобуси № 217а та № 138.

217а – у напрямку від центру міста автобуси курсуватимуть по вул. Личаківська – вул. Мечникова – вул. Некрасова – вул. Черемшини – вул. Личаківська і далі за маршрутом.

У напрямку до центру міста: по вул. Личаківська – вул. Пасічна – вул. Дж. Вашингтона – вул. Зелена – вул. Студентська – вул. Мечникова – вул. Личаківська і далі за маршрутом.

138 – у напрямку від центру міста автобуси курсуватимуть по вул. Личаківська – вул. Мечникова – вул. Некрасова – вул. Черемшини – вул. Личаківська і далі за маршрутом.

У напрямку до центру міста: по вул. Дж. Вашингтона – вул. Зелена – вул. Студентська – вул. Мечникова – вул. Личаківська і далі за маршрутом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *