ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні за рік виявили 1605 нелегальних працівників

Дарина Смеречанська

|

Із початку року Держпраці виявлено 1605 нелегальних працівників. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Державної служби України з питань праці.

Власне, одним із пріоритетних завдань Держпраці є виявлення нелегальної зайнятості та боротьба з незадекларованою працею в Україні.

Інспектори праці Державної служби України з питань праці та органів місцевого самоврядування здійснюють інспекційні відвідування роботодавців щодо дотримання ними трудового законодавства, перевіряючи, зокрема, чи оформлені з працівниками трудові відносини.

Так, упродовж січня-жовтня 2017 року виявлено 1605 працівників, які були допущені до роботи без належного оформлення трудових відносин. Слід зазначити, що відповідно до статті 265 Кодексу законів про працю України за кожного виявленого неоформленого працівника на роботодавця накладається штрафна санкція у сумі 96 тис. грн.

«Траплялися випадки, коли роботодавці перешкоджали проведенню інспектування з питань оформлення працівників. За вказаний період на 19 субʼєктів господарювання накладено штраф у сумі 320 тис. грн., встановлений за таке порушення статтею 265 Кодексу законів про працю України.

Держпраці звертається до роботодавців належним чином оформляти трудові відносини з працівниками, щоб уникнути застосування штрафних санкцій», – наголошують у прес-службі Держпраці.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *