ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині є майже сім тисяч вільних вакансій для працівників

Дарина Смеречанська

|

На початку листопада цього року на одну вакансію претендувало дві особи (торік було – п’ять), кількість зареєстрованих безробітних становила 13,2 тис. осіб, з котрих 60,7% складали жінки, 41,7% – молодь віком до 35 років, 38,6% – мешканці сільської місцевості. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі відділу інформаційної роботи Львівського обласного центру зайнятості.

Як повідомила в. о. директора ОЦЗ Оксана Іванчук, серед безробітних п’яту частину (21,3%) складають законодавці, вищі державні службовці, керівники і менеджери.

Працедавці у січні-жовтні задекларували 61,1 тис. вакансій, що на 11,8 тис. більше, ніж було в аналогічному періоді минулого року. Станом на 01.11.2017 року база вільних робочих місць складалася із 6921 пропозиції працевлаштування, у т. ч. 4927 для робітників, 1272 – службовців, 722 – для тих, хто не має професії та спеціальної підготовки.

«Ні для кого не є секретом, що служба зайнятості ступила на шлях оптимізації та модернізації. Щоби забезпечити краян офіційним заробітком, а працедавців кваліфікованими кадрами, ми запроваджуємо нові методи роботи, серед яких: запис і розміщення на каналі Youtube відеорезюме безробітних і відеовакансій, проведення інтерактивних заходів, скайп-співбесід тих, хто шукає роботу та її пропонує, створення різноманітних мультимедійних матеріалів, використання під час пошуку персоналу елементів рекрутингу. На офіційній сторінці Державної служби зайнятості (www.dcz.gov.ua) можна скористатися сервісом «Електронна черга» і, не витрачаючи зайвого часу, у режимі он-лайн записатися на прийом до спеціалістів будь-якого центру зайнятості», – розповіла Оксана Іванчук.

Загалом упродовж десяти місяців цього року за скеруванням служби зайнятості працевлаштовано 46,8 тис. жителів області, більшість з котрих (66,9%) забезпечена трудовою діяльністю ще до набуття статусу безробітного. Ще 9,3 тис. безробітних охоплено професійним навчанням, 5,4 тис. залучено до громадських та інших робіт тимчасового характеру.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *