ОСТАННІ НОВИНИ

Святославу Шереметі заборонили на рік в'їздити до Польщі

|

У суботу, 18 листопада, близько 12:00 на міжнародному пункті пропуску Шегині польські прикордонники не впустили до Польщі відповідального секретаря Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам’яті учасників АТО, жертв війни та політичних репресій та директора комунального підприємства Львівської облради «Доля» Святослава Шеремету.

Як розповів ZAXID.NET сам Святослав Шеремета, він їхав до польського міста Ланьцут разом з представниками громадських організацій Надсяння вшановувати загиблих воїнів Української народної республіки та Української галицької армії.

«Мене не впустили до Польщі, зняли з автобуса і оголосили, що мені на рік заборонений в’їзд до Польщі», – сказав Шеремета.

Він також уточнив, що наразі перебуває на кордоні і очікує на отримання офіційних документів про заборону в’їзду до Польщі. За словами Шеремети, після отримання документів він повернеться до Львова, а в подальшому планує оскаржити таке рішення Міністерства закордонних справ Польщі та дії прикордонників.

Офіційних коментарів польських прикордонних служб чи МЗС щодо заборони в’їзду Святославу Шереметі наразі немає.

«Я не розумію причини, чому мене не пропускають у Польщу, і очікую на пояснення польської сторони. Не бачу причин, чому мене не впустили», – заявив Шеремета.

Раніше польські ЗМІ з посиланням на міністра закордонних справ Польщі Вітольда Ващиковського повідомляли, що формується список українців, яким заборонять в’їзд у Польщу через «антипольські погляди», блокування питання проведення ексгумації та реновації місць польських поховань тощо. Серед «заборонених» прізвищ у ЗМІ фігурували директор Українського Інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович та Святослав Шеремета.

17 листопада на офіційному сайті президента України була оприлюднена інформація про те, що Україна та Польща погодились з необхідністю зняти мораторій на проведення пошуково-ексгумаційних робіт та спільного їх відновлення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *