ОСТАННІ НОВИНИ

Як бабусі і дідусі у Львові займаються йогою

Дарина Смеречанська

|

Вчора львів’яни літнього віку – відвідувачі центрів денного дозвілля Львівського міського територіального центру побували на занятті з йоги. «Гармонія тіла та душі» – саме під таким гаслом пройшов майстер-клас з йоги, який провели уже не вперше для людей похилого віку.

«Бабусі і дідусі старанно виконували усі вправи, які показувала інструктор. Принадність йоги в тому, що відкривати її для себе можна безмежно, плавно освоюючи  нові рівні і розвиваючі свої можливості. Йога вчить людину розслаблятися, отримувати заряд бадьорості і гарного настрою, сприяє підтримці здоров’я. Особливо важлива йога для жінок у зрілому і похилому віці. У цьому віці порушується рухливість суглобів, а йога підвищує гнучкість тіла і повертає тонус м’язів. Завдяки цьому тіло стає більш підтягнутим і міцним. Крім того, заняття йогою сприяють підтримці душевної рівноваги, допомагають подолати депресію і відчуття безпорадності», – розповіли у відділенні соціально-побутової реабілітації Львівського міського територіального центру, яке організувало цей захід.

Довідка

Йога – стародавня індійська езотерична традиція, основи якої вперше були систематизовані ще у ІІ столітті до н.е. Основна мета цього вчення – досягнення нірвани (повне поєднання творіння із своїм творцем). Власне і саме значення санскритського терміну «йога» перекладається як «поєднання», тобто поєднання сотвореного зі  своїм творцем.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *