ОСТАННІ НОВИНИ

Визначили переможців щорічної антипремії «Дискримінатор року»

Дарина Смеречанська

|

У Міжнародний день толерантності відбулося оголошення переможців щорічної антипремії «Дискримінатор року 2017». Четвертий рік постіль антипремія вручається в 3-х номінаціях.  Про це Львівському порталу повідомили організатори.

«Переможцями» цього року стали:

У номінації «Язик мій – ворог мій» – за найбільш дискримінаційне висловлювання: мер Чернігова Владислав Атрошенко, який пропонує ввести в Україні демографічні політику та пропаганду, згідно з якою українці повинні мати мінімум трьох дітей, а інакше вважатимуться «хворим, або не українцями».

У номінації «Реально Г» – найбільш дискримінаційний вчинок:
ректор НПУ ім. Драгоманова, Віктор Андрущенко – за примусовий “згін” студентів університету на урочистий молебен замість навчального процесу. При цьому керівництво університету перешкоджає проведенню правозахисних акцій.

У номінації «Дискримінація «в законі» – найбільш небезпечна законодавча ініціатива, що може призвести до дискримінації:
Всеукраїнська рада церков і релігійних організацій (ВРЦіРО)  – за протидію ратифікації Стамбульської конвенції. Рада церков саботує ратифікацію, при цьому пропонуючи альтернативні закони, які не відповідають нагальним потребам. Стамбульська конвенція ратифікована у таких країнах як Турція, Польща, Грузія. В конвенції прописані заходи зі запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбі з цими явищами.

Усі переможці отримають «почесні» дипломи та шори, які символізують обмеженість світогляду та нерозуміння прав людини.

До складу журі конкурсу увійшли: Ірма Вітовська, Заслужена артистка України, громадська активістка; Сольдадо Ковалісіді, Amnesty International; Яна Панфілова, ГО “Teenergizer”; Катерина Сергацькова, журналістка, дослідниця, телеведуча; Віталій Пчолкін, Національна Асамблея людей з інвалідністю України; Юіля Науменко, адвокат, право захисниця; Світална Дубіна, ГО “Вісь”, м.Вінниця; Ірина Федорович,  Коаліція з протидії дискримінації в Україні; Олексій Біда, Українська Гельсінська Спілка з Прав Людини.

Щорічна антипремія «Дискримінатор року – 2017» реалізується «Коаліцією з протидії дискримінації в Україні» за підтримки Міжнародного Фонду “Відродження”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *