ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові дискутуватимуть про перетворення Громадського бюджету в «освітній»

Катерина Родак

|

У міській раді Львова думатимуть, як урівняти освітні проекти Громадського бюджету із проектами з інших сфер. Про це сьогодні, 16 листопада, повідомили на прес-конференції у стінах Львівської міської ради, передає кореспондент Львівського порталу.

Як відомо, більшість проектів цьогорічного Громадського стосується освіти. Згідно результатів голосувань львів’ян, 32% мешканців віддали свої голоси власне за освітні проекти. Так, львів’яни охрестили Громадський бюджет «Освітнім бюджетом».

«Я вболівав за проекти культури, які там йшли. Але те що перемагають проекти освіти – кожен має змогу конкурувати на рівні. Освіта – це більш організований процес. Але всі країни говорять проте, що треба підтримувати освіту. Те, що перемагають проекти освіти – відображення того, що освіта має бути у пріоритеті. Тому що Львів є молоде місто, у нас є велика кількість учнів і студентів», – зазначив заступник міського голови Львова з питань розвитку.

Водночас керівник міського управління «Секретаріат ради» Юрій Лукашевський розповів, що у місті думатимуть, як урівняти можливості проектів з усіх сфер.

«Школи мають природню перевагу, як активізувати навколишню громаду: учнів, батьків, вчителів. Це значний ресурс, який є по замовчуванню зацікавлений у тому, щоб такі проекти були реалізовані.  Я думаю, що це буде предметом дискусії, як зрівняти ці можливості для проектів з інших напрямків. Справді зі школами нелегко конкурувати, але це можливо. Цьогорічний бюджет показує, що це можливо», – сказав посадовець.

Нагадаємо, львів’яни вже визначилися із проектами Громадського бюджету. До кінця року стануть відомі переможці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *