ОСТАННІ НОВИНИ

На Закарпатті – масштабна спецоперація через незаконну діяльність на кордоні. Задіяно броньовану техніку та авіацію

Дарина Смеречанська

|

Державна прикордонна служба України спільно з підрозділами МВС України та військовою прокуратурою проводить масштабну операцію на Закарпатті. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ДПСУ.

Основна мета – нанесення суттєвого удару по організаторам незаконної діяльності на державному кордоні України. До операції залучена прикордонна техніка, у тому числі броньована, та прикордонна авіація.

На цей час обшуки тривають в десятках приміщень, зокрема приватних осіб, які причетні до протиправної діяльності.

Власне, у ДПСУ обіцяють повідомити згодом про результати цієї спільної операції.

Як заявила прес-секретар Військової прокуратури західного регіону Юлія Галущак, у рамках масштабної спецоперації силовиків щодо так званого “приватного кордону” у Закарпатській області правоохоронці повідомили про підозру чиновнику Держгеокадастру, передає «112 канал».

“За результатами кількох проведених обшуків, прокурори встановили, що у 2015-2016 роках службовою особою ГУ Держгеокадастру у Закарпатській області та підпорядкованому йому управлінню у Берегівському районі в особі колишнього керівника, зловживаючи владою та службовим становищем, діючи в інтересах цієї організованої групи осіб, чинили протиправні дії щодо переоформлення земель, що розташовані вздовж лінії державного кордону України”, – повідомила вона.

За словами Галущак, затриманому вручили підозру і клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

“Йому інкримінується співпраця з організованою групою осіб, що призвело до втрати з державної власності 140 га державного кордону України. Вказаній особі загрожує позбавлення волі”, – наголосила вона.

При цьому Галущак заявила, що правоохоронці наразі відпрацьовують інформацію про Аттілу Горвата, якого в ЗМІ називають організатором “приватного кордону”.

За словами речниці прокуратури, обшуки на Закарпатті триватимуть ще не одну годину.

“До цих заходів зараз залучено понад 60 слідчих працівників прокуратури, понад 150 військовослужбовців спецпідрозділу ДПСУ, 70 співробітників військової контррозвідки, а також понад 70 одиниць автомобільної та спецтехніки”, – сказала вона.

Фото: ДПСУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *