ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати Львова зменшили кількість ЖЕКів у Личаківському районі

|

У Львові три неприбуткові ЛКП (ЖЕКи) приєднають до потужніших. Відповідне рішення сьогодні, 16 листопада, прийняли депутати міськради Львова, передає кореспондент Львівського порталу.

Так, 45 міських обарнців підтрмали ухвалу «Про припинення ЛКП “№ 500“, ЛКП “№ 504“, ЛКП “№ 507“, ЛКП “За Замком“ шляхом приєднання та зміну назви ЛКП “№ 503“ на ЛКП “Управитель“».

Як йдеться у пояснювальній записці до проекту ухвали, рішенням виконавчого комітету Львівської міської ради прийнято рішення про припинення  діяльності ЛКП «№500», «№504», «507», «За Замком».

«З метою проведення реорганізації львівських комунальних підприємств в управляючі компанії, які зможуть бути конкурентоспроможними на ринку надання послуг з управління будинками, для підвищення якості надання послуг з утримання будинків та прибудинкових територій, із врахуванням існуючого фінансового стану  підприємств, пропонується укрупнення комунальних підприємств Личаківського району, а саме припинення діяльності ЛКП «№500» шляхом приєднання до ЛКП «№503» із зміною назви на ЛКП «Управитель», припинення ЛКП «№504» шляхом приєднання до ЛКП «Дім», припинення ЛКП «№507» та ЛКП «За Замком» до ЛКП «Господар». При цьому для зручності, пропонується змінити назву ЛКП «№503» на ЛКП «Управитель». Окрім вказаного буде змінена організаційна структура управління ЛКП»,  – йдеться у документі.

Посадовці Львівської міськради зазначають, в укрупнених комунальних підприємствах будуть пропонуватися посади працівникам ЛКП, які мають досвід, володіють інформацією про кожен будинок, знають його проблеми і шляхи їх вирішення.

«В існуючі статути ЛКП вже внесені доповнення до  статутної діяльності, що стосуються функцій з управління житловими будинками, тобто разом з послугою з утримання будинків, ціна якої є фіксована і затверджена органом місцевого самоврядування, ЛКП зможуть надаватися послуги з управління, ціна якої є вільною», – наголошується у документі.

Відтак підкреслюють у міськраді, підприємства не будуть обмежені фіксованою вартістю послуг з утримання будинків, а й зможуть укладати договори з управління, на яких передбачати капітальні ремонти, надання послуг, що не входять в існуючий  тариф.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *