ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати Львова дозволили встановлення меж землі для добудови готелю на Федорова

Катерина Родак

|

Сьогодні, 16 листопада, депутати міської ради Львова дали дозвіл ТзОВ «Львівські традиції» на встановлення меж ділянки на Федорова, 23,38 – місце, де мав бути збудований готель до «Євро-2012». За відповідне рішення проголосувало 43 міські обранці, передає кореспондент Львівського порталу.

Міські депутати погодили ухвалу «Про надання ТзОВ “Львівські традиції“ дозволу на виготовлення технічних документацій із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) на вул. Федорова,23 та вул. Федорова, 28».

Згідно пояснювальної записки до ухвали, відповідно до затвердженого Гекнерального плану міста Львова ці земельні ділянки є в межах території історичної забудови внесеної до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Будинок №28 на вул. Федорова належить до пам’яток архітектури та містобудування місцевого значення.

Так, ділянка на вул.Федорова,23 площею 0,0661га перебуває в оренді ТзОВ “Українські інвестиційні системи” терміном на 49 років для будівництва готелю з об’єктами інфраструктури та на вул.Федорова,28 площею 0,0909га – в оренді ТзОВ “Українські інвестиційні системи” терміном на 49 для будівництва готелю з об’єктами інфраструктури. Прийнята ухвала дасть можливість завершити будівництво готелю.

Також під час обговорення питання стало відомо про те, що організація «Представництво Американського Об’єднання комітетів для євреїв бувшого Радянського Союзу» виступила проти такої ухвали, мовляв, земля належить не місту, а державі, відтак міськрада не має права нею розпоряджатися. На це посадовці міськради повідомили, що земельна ділянка є в комунальній власності, а засновником ТзОВ «Львівські традиції» є комунальне підприємство.

Водночас депутат Валерій Веремчук зазначив, що організація «Представництво Американського Об’єднання комітетів для євреїв бувшого Радянського Союзу» завдала місту збитків на 100 мільйонів гривень.

Нагадаємо, що ТзОВ «Українські інвестиційні системи» планувало на Федорова, 23 звести готель для “Євро-2012”. Втім не все склалось як гадалось – проект “пролетів”, і почалась довготривала судова тяганина. Додамо, що тоді ТзОВ «Українські інвестиційні системи» тоді купило право оренди земельної ділянки за 19 млн грн.

У 2016 році виконком міської ради передбачив 60 мільйонів на відшкодування забудовнику. Влітку цього року виконком погодив викуп недобуованого готелю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *