ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська облрада спрямує на перинатальний центр 20 млн від продажу універмагу «На Ринку»

Соломія Головіна

|

Львівська обласна рада спрямує 20 млн грн, виручених від продажу універмагу «На Ринку», на реконструкцію перинатального центру у Львові. Про це сьогодні, 15 листопада, під час прес-конференції повідомив голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, передає Львівський портал.

«20 млн від продажу приміщень колишнього універмагу «На ринку» обов’язово поступлять на рахунки, пов’язані з ремонтними роботами у перинатальному центрі», – сказав він.

За його словами, кошти повинні надійти на рахунки до кінця листопада.

Також голова облради зазначив, що депутати розглядають можливість звільнення головного лікаря перинатального центру:

«Що стосується питання про звільнення головного лікаря перинатального центру, то воно дійсно виносилося на сесію ЛОР. Але тоді і я, і все керівництво спитали просту річ: чи є позитивний висновок комісії про заслуховування звіту та визнання його незадовільним. Тому, ми відклали це питання. Коли він буде, тоді це питання будемо заслуховувати. Поки, настільки як знаю, такого висновку нема».

Окрім цього, Олександр Ганущин наголосив на тому, що нині у області є величезна проблема із пологовими будинками.

«У грудні відкриємо відремонтоване відділення обласної клінічної лікарня. Я сподіваюся, що вкінці цього – на початку наступного року буде відкрите повноцінне відділення у Бродах. Я так само надіюся, що ми запустимо Львівський обласний клінічний перинатальний центр, тому що далі затягувати я не бачу змісту», – додав він.

Як повідомляв Львівський портал, обласна рада продала універмаг «На Ринку» за 63 млн. 212 тис. грн.

Також повідомлялося, що частину виручених з приватизації коштів мають спрямувати на реконструкцію Львівського перинатального центру.

Нагадаємо, у лютому уряд виділив 45 млн на реконструкцію перинатального центру у Львові. Днями Прем’єр-міністр пообіцяв ще «підкинути» кошти з держбюджету.

Наразі будівельні роботи на завершальному етапі, однак потрібно ще 50 мільйонів на обладнання.

Відкрити заклад обіцяють вже з 1 січня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *