ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові презентували благодійну виставу про переселенців

Олександр Косик

|

Вчора, 13 листопада, у Першому українському театрі для дітей та юнацтва глядачам презентували благодійну виставу «Я – це інший ти». Благодійна зустріч-вистава «Я – це інший ти» є результатом двох конкурсів нарисів та свідчень про підлітків-переселенців, які проводили у 2016-2017 роках серед українських підлітків та молоді. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

У виставі свої літературні твори представили під супровід скрипки самі автори.

«Я – це інший ти» – зустріч-вистава у межах проекту «Від групи до особистості: мистецтво в пошуках соціальної солідарності», який реалізується за підтримки Міністерства Іноземних справ Німеччини у програмі «Укріплення взаємодії з громадянським суспільством країн Східного партнерства».

Три роки поряд з нами живуть люди, долі яких були змінені поза їхнім бажанням. Ми знаємо про наших співгромадян, що змушені були шукати собі новий дім поряд з нами – хто рятуючись від війни на Сході, хто не в силах жити в умовах анексії в Криму. Ми знаємо про необхідність підтримати нових сусідів в пошуку роботи, житла, нових соціальних зв’язків. При цьому не завжди ми замислюємось про те, як вони пам’ятають дім.

Вистава будується на співставленні бачення власного дому та власної країни тінейджерами, що втратили дім, та тими, хто вчиться зараз жити з новими сусідами зі Сходу України. Можливість поглянути один одному у вічі, пережити разом як найсумніші, так і найрадісніші спогади – заради цього запрошують всіх на виставу. Це не проект «допомоги переселенцям», це проект «соціального лікування», спрямованого на опрацювання нового досвіду спільного життя, де ми всі відповідаємо за власне життя та власну країну.

Режисер вистави – Уляна Бонцьо, керівник театральної студії «Маски», актриса театру та кіно, режисер-постановник дитячих та юнацьких міні-вистав і перформерсів, психолог-консультант, соціальний педагог, засновник організації з надання психологічних послуг «Психологічна консультація online», огранізатор та ведуча програм з розвитку особистості, викладач психологічних дисциплін.

Кошти, що зберуть на виставі, підуть на психологічну реабілітацію дітей, які постраждали від війни.

Після Львова виставу продемонструють в Одесі, Дніпрі, Києві та Харкові.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *