ОСТАННІ НОВИНИ

Центр медицини катастроф Львівщини отримав нові «швидкі»

Вероніка Рой

|

Сьогодні, 14 листопада, Львівському обласному центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф передали дві нові карети швидкої допомоги, передає кореспондент Львівського порталу.

За словами голови Львівської обласної державної адміністрації Олега Синютки, вартість кожного з придбаних автомобілів сягає майже 2 мільйони гривень.

«Екстрена медицина допомог – це є потреба №1 в системі охорони здоров’я. На сьогоднішній момент завдяки рішенням, які були прийняті на сесії обласної ради, ми маємо два нових автомобілі швидкої медичної допомоги, які відповідають усім сучасним вимогам… На сьогодні міська станція обладнана 58 автомобілями, з них 22 автівки – не російського виробництва», – розповів він.

Водночас заступник голови Львівської облради Володимир Гірняк зазначив, що на сьогодні у Львові та області недостатня кількість «швидких». Та додав, що до кінця року  для Центру медицини катастроф Львівщини  планують закупити ще дві такі «швидкі».

У свою чергу, директор департаменту охорони здоров’я ЛОДА Ірина Микичак розповіла, що на сьогодні центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф має проблеми із кадровим забезпеченням.

« При реорганізації служби ми дістали достатньо «важкий» спадок в екстреній допомозі. І сьогодні проводять дуже інтенсивні роботи, щоб вивести «на колеса» весь наявний ресурс», – додала вона.

Також стало відомо, що сьогодні відкриваються тендерні пропозиції щодо єдиної диспетчерської для швидкої допомоги на Львівщині.

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *