ОСТАННІ НОВИНИ

Доба в зоні АТО пройшла без втрат

Олександр Косик

|

За минулу добу в результаті бойових дій в районі проведення Антитерористичної операції втрат серед наших військовослужбовців немає. Водночас, сили агресора майже вдвічі збільшили кількість обстрілів українських позицій на обох оперативних напрямках, застосовуючи при цьому зброю, заборонену Мінськими домовленостями. Про це повідомляє інформаційно-аналітичний центр РНБО, передає Львівський портал.

Загалом минулої доби по всій лінії зіткнення російсько-окупаційні війська здійснили 33 обстріли наших позицій, 30 із них були прицільними. Військовослужбовці Збройних Сил України 19 разів відкривали адекватний вогонь у відповідь.

Луганський напрямок

Противник найбільше активізувався на околицях Кримського та Луганського. За добу захисники Луганського п’ять разів піддавалися обстрілам незаконних збройних формувань, причому двічі – із застосуванням мінометів. Загалом по наших підрозділах було випущено 22 снаряди різних калібрів. Незважаючи на активність бойовиків, досвідчені українські захисники лише один раз повважали за необхідне остудити запал провокаторів прицільним вогнем із станкового гранатомета та стрілецької зброї.

В районі Кримського ворог 4 рази обстріляв наші опорні пункти зі стрілецької зброї і гранатометів та один раз, неприцільно, із 82-мм мінометів. На прицільні обстріли українські військовослужбовці відповідали вогнем з піхотного озброєння та автоматичних гранатометів.

Також з настанням темної пори доби ворог двічі обстріляв із 82-мм мінометів та станкових гранатометів наші підрозділи в районі Катеринівки, загалом випустивши 13 мін. На це отримав адекватну відповідь із озброєння, не забороненого Мінськими домовленостями.

Крім того, минулої доби окупанти провокували наших військовослужбовців у районі Зайцевого, Валуйського та Новоолександрівки. За необхідності захисники України давали ворогу жорстку відповідь із стрілецького озброєння та автоматичних гранатометів.

Загалом на Луганському напрямку ворог здійснив 15 обстрілів наших позицій.

Донецький напрямок

Окупанти тричі обстріляли сили АТО із мінометів різних калібрів, при цьому двічі – в районі Гнутового, де випустили по наших захисниках 41 міну. Українські військовослужбовці придушували ворожих мінометників вогнем із станкових гранатометів.

Також ворог випустив 4 120-мм міни в бік позицій українських підрозділів неподалік Водяного. Там же протягом доби тричі застосовував гранатомети, великокаліберні кулемети та вів вогонь з озброєння БМП. Двічі українські військовослужбовці змушували бойовиків швидко переміщатися в пошуках нових укриттів прицільним вогнем зі станкових гранатометів.

Крім того, протягом дня зафіксована вогнева активність ворога в районі Авдіївки, Пісків, Невельського, Павлополю, Мар’їнки, Старогнатівка, Новотроїцького, Новоселівки Другої, Березового та Миколаївки.

У переважній більшості випадків наші військовослужбовці давали агресору жорстку відповідь із гранатометів, озброєння БМП та стрілецької зброї.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *