ОСТАННІ НОВИНИ

Вчора на Донбасі було поранено двох українських бійців

Олександр Косик

|

За минулу добу обстановка в районі проведення Антитерористичної операції продовжувала залишатися напруженою. Внаслідок бойових дій двоє захисників України зазнали поранень і були швидко евакуйовані до медичних закладів. Їм надається вся необхідна медична допомога. Про це Львівському повідомили в інформаційно-аналітичному центрі РНБО.

Луганський напрямок

Як розповів сьогодні на брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко, після 22-ї години противник наосліп випустив 20 снарядів із 122-мм гаубиць в бік наших опорних пунктів поблизу Старого Айдару. Метою цієї «акції», очевидно, було пригнітити морально-психологічний стан захисників України.

Також увечері окупанти декілька разів наважилися провести мінометні обстріли наших позицій неподалік Кримського та Луганського, загалом випустивши 23 82-мм міни. Час від часу ворог підсилював вогонь стрільбою із станкових гранатометів. Українські військовослужбовці здебільшого не вважали  за потрібне відповідати на провокації бойовиків, лише одного разу заспокоївши противника прицільним вогнем із великокаліберного кулемета.

Крім того, протягом доби незаконні збройні формування обстрілювали  зі стрілецької зброї опорні пункти Збройних Сил України в районі Донця, Трьохізбенки, Золотого та Валуйського. Майже щоразу отримували адекватну відповідь зі зброї, не забороненої Мінськими домовленостями.

Загалом на Луганському напрямку зафіксовано 14 ворожих обстрілів.

Донецький напрямок

За добу ворог важкої зброї не застосовував. Водночас, окупанти тричі відкривали прицільний вогонь зі стрілецької зброї по наших позиціях поблизу Авдіївки.

Також обстрілам противника піддавалися українські опорні пункти неподалік Водяного та Славного.

Загалом на цьому напрямку окупанти відкривали вогонь 5 разів, і 5 разів отримували жорстку відповідь від наших військ із гранатометів різних типів та стрілецького озброєння. Як наслідок, у 4 із 5 випадків мужності бойовикам вистачало не більше, ніж на півгодини ведення бойових дій.

Загалом минулої доби по всій лінії зіткнення противник провів 19 обстрілів позицій Збройних Сил України. У 12 випадках українські підрозділи відкривали вогонь у відповідь.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *