ОСТАННІ НОВИНИ

Валерій Веремчук: «Про розкоші 2016-2017 років, коли бюджет розвитку Львова перевершував 2 млрд, варто забути»

Катерина Родак

|

Депутат Львівської міської ради Валерій Веремчук про цьогорічний бюджет розвитку Львова, який будуть затверджувати 16 листопада:

«На сесії 16 листопада  планується голосування за бюджет-2018 для Львова. Уже маємо попередні цифри і розрахунки. Перше враження: Уряду муляє очі розвиток міст. Держава продовжує перекладати на нас власні фінансові зобов’язання.  Ми і надалі утримуватимемо профтехосвіту, оплачуватимемо компослуги і зарплати техперсоналу у школах, енергоносії та «комуналку» медзакладів, компенсацію проїзду пільговиків. Але паралельно Уряд планує зменшити розмір освітньої і медичної субвенцій із держбюджету. Також хоче перекласти на місцеві бюджети компенсацію пільговиків за ЖКГ. Для Львова це 140 млн грн.

Кредитні зобов’язання обійдуться нам у 400 млн грн. Області за управління ТПВ Львова заплатимо 300 млн грн. У результаті, бюджет розвитку на наступний рік наразі маємо на рівні 831 млн грн. Звісно, ця цифра ще може змінитися на краще – але про розкроші 2016-2017 років, коли бюджет розвитку перевершував 2 млрд, напевно, варто забути.

Зокрема, до управління комунального майна, яке задекларувало заплановані надходження у бюджет від оренди майна на 2018 рік у розмірі лише 59 млн грн. Це до смішного мала сума з огляду на те, скільки маємо приміщень, що простоюють, замість бути зданими в оренду».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *