ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні запроваджується пеня за прострочення плати за компослуги

Андрій Котенський

|

Пеню за несвоєчасну оплату житлово-комунальних послуг буде запроваджено в Україні з 1 січня 2019 року, проте вона не нараховуватиметься тим, кому не надано субсидії або якщо є заборгованість роботодавця із заробітної плати, заявила один з авторів законопроекту про житлово-комунальні послуги Альона Бабак, передає «Інтерфакс-Україна».

«Пеня вводиться з 1 січня 2019 року у розмірі 0,01% за кожен прострочений день після того, як вичерпано термін оплати», – сказала А.Бабак журналістам у кулуарах Верховної Ради в четвер.

Вона уточнила, що пеня не нараховуватиметься тим громадянам, яким держава не надає субсидії або яким роботодавець заборгував виплату заробітної плати.

«У разі заборгованості держави із субсидій та пільг пеня не нараховується. У разі, якщо у людини є заборгованість з оплати праці, підтверджена документально, то вона також не сплачує цю пеню», – пояснила А.Бабак.

Будь-яке копiювання, публiкацiя, передрук чи наступне поширення iнформацiї, що мiстить посилання на «Iнтерфакс-Україна», суворо забороняється.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *