ОСТАННІ НОВИНИ

Повітря у Рясному немає перевищення забруднюючих речовин, - фахівці

Вероніка Рой

|

Повітря у Рясному не перевищує гранично допустимих концентрацій забруднюючих речовин. Про це сьогодні, 9 листопада, під час брифінгу повідомив керівник хімічної лабораторії КП «Адмістративно-технічного управління» Ігор Гуменний, передає кореспондент Львівського порталу.

«Нещодавно ширилася інформація, що вулиці Шевченка, 388 з’явилося перевищення забруднюючих речовин в атмосферному повітрі, які можуть виникати від діяльності ТзОВ «Онур Конструкціон Інтершешинл». Працівники  хімічної лабораторії КП «Адмістративно-технічного управління» вчора, 8 листопада, прибули на це місце та здійснили відбір атмосферного повітря.  Проба відбиралася на такі компоненти: вуглицю оксиду, азоту оскид, азоту діоксин, ангідрид сірчистий та фенол. З’явилася інформація, що саме по фенолу були перевищення. Результати лабораторного аналізу показали, що жодного перевищення по всіх забруднюючих речовинах не було», – розповів І. Гуменний.

Окрім цього, він зазначив, що проби відбирались на відстані 2 метрів від будинку, на висоті 1,5 метри від поверхні у момент, коли працював асфальтний завод «Онуру». Також на час перевірки здійснювався викид з труб підприємства.

«Результати дослідження показали, що стан забруднення повітря на контрольній точці показали, що вміст забруднюючих речовин на момент відбору – з 15:00 до 17:00, не перевищує норматив разових гранично допустимих концентрацій у повітрі», – додав керівник хімічної лабораторії.

У свою чергу, заступник директора КП «Адмістративно-технічного управління» Леонід Назаренко зазначив:

«Перед тим, як говорити, що люди живуть у безпечних умовах треба провести цілий ряд замірів. Для цього вимірюються середньодобові концентрації, а не максимально разові. І зараз говорити про те, що мешканці Рясного живуть при перевищені фенолу в повітрі  – це неправильно», – розповів він.

Фото: Вікіпедія

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *