ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині стрімко росте кількість хворих на грип та ГРВІ: минулого тижня заразилося 9 372 людей

Соломія Головіна

|

За минулий тиждень в області  захворіло на грип та ГРВІ 9 372 особи, що на 155 більше, аніж за попередній тиждень. Про це сьогодні, 8 листопада, стало відомо під час брифінгу  «Ситуація із захворюваністю на грип та прогнози щодо епідемічного процесу».

Додамо, що при цьому так званий інтенсивний показник захворюваності становить 371,1 при епідемічному порозі 403,93. Питома вага захворілих дітей до 17 років становить 60,9% (захворіло дітей до 17 років – 5 712 осіб).

Що стосується ситуації у Львові, то за цей же період захворіло 3798 осіб, інтенсивний показник на останньому тижні був 492,3 при епідпорозі 637,78. Питома вага захворілих дітей до 17 років становить 56,2. Зареєстровано перевищення епідемічного порогу у віковій групі 15-17 років на 1,9%.

Як зазначила директор департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації  Ірина Микичак, у цей період класично зростає кількість хворих, які мають прояви чи грипу чи інших вірусних інфекцій.

«Минулого тижня вже було близько 9 тисяч хворих. Ця кількість звісно буде збільшуватися. Наша завдання – поширити інформацію про те, яким чином себе вберегти, щоби не захворіти грипом та ГРВІ, яким чином попередити ускладнення…», – сказала вона.

Також Ірина Микичак повідомила, що минулого тижня було госпіталізовано близько 150 хворих.

«Чим вища захворюваність, тим більший відсоток госпіталізованих. Госпіталізуються ті хворі, які мають прояви ускладнень…З банальною інфекцією, тобто просто підвищенням температури, нема сенсу йти в поліклініку та бути госпіталізованим. Треба звертатися до лікаря і тоді вже лікар визначатиме, чи є загроза. Серйозним є те, якщо гарячка тримається більше трьох-чотирьох днів, це вже привід задуматися про те, що процес не йде…», – розповіла вона.

Водночас посадовець зауважила, що найкращий спосіб вберегтися від сезонного грипу – пройти щорічну вакцинацію.

Директор департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації зазначила, що медична галузь готова до подолання наслідків цього захворювання:

«Ми готові до зростання захворюваності, власне йде мова про госпіталізацію пацієнтів, які потребують стаціонарної допомоги. Є відповідний резерв ліжкової мережі у кількості близько 2 тисяч. Також є недоторканий запас медикаментів для хворих, які будуть потребувати такої ургентної допомоги».

Отож, Ірина Микичак розповіла про те, яких правил слід дотримуватися, щоб попередити інфекцію, та як діяти, якщо вже захворіли:

«Рекомендуємо всім мешканцям дотримуватися таких простих звичних правил, про які говоримо кожного року. Якщо захворіли, краще сидіть вдома і не наражайте своїх близьких, однокласників, сусідів, співробітників на небезпеку захворіти. Інфекція передається повітряно-крапельним шляхом дуже швидко. Обов’язково слід дотримуватися інфекційного режиму: мити руки, вести здоровий спосіб життя, більше рухатися, менше користуватися громадським транспортом, більше ходити пішки і заодно користуватися можливістю побути на свіжому повітрі, робити регулярно вологе прибирання. Не сприймати на віру всю рекламу, яка йде з телеекранів стосовно лікування різноманітними середниками, які не мають доведеної лікувальної дії, це просто дає можливість розвиватися фармацевтичному бізнесу».

Фото: Волинська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *