ОСТАННІ НОВИНИ

Кабмін збільшив допомогу сім'ям загиблих в АТО

Андрій Котенський

|

Кабінет Міністрів України збільшив одноразову матеріальну допомогу сім’ям загиблих під час проведення антитерористичної операції (АТО) з 500 до 750 прожиткових мінімумів для працездатних громадян. Як передає «Інтерфакс-Україна», відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду в середу.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман зачитав це рішення серед прийнятих урядом на засіданні без обговорення.

Також Кабмін збільшив з 250 до 400 прожиткових мінімумів для працездатних, одноразову допомогу тим, хто отримав інвалідність під час АТО зі встановленням I групи, з 200 до 300 прожиткових мінімумів – II групи, з 150 до 250 прожиткових мінімумів – III групи.

При цьому, якщо раніше в розрахунок брався розмір прожиткового мінімуму для працездатних на дату загибелі в АТО або встановлення інвалідності, то тепер на 1 січня календарного року, в якому людина загинула або йому було встановлено інвалідність.

Таким чином, уряд збільшив суму допомоги сім’ям загиблих з 842 тис. грн (прожитковий мінімум на зараз – 1 тис. 684 грн) до 1,2 млн грн (прожитковий мінімум на 1 січня 2017 року – 1,6 тис. грн).

Якщо протягом двох років після первинного встановлення інвалідності при повторному огляді буде встановлено більш високу групу, то в такому разі виплачується різниця одноразової допомоги.

У разі смерті особи, яка має права на таку допомогу до її отримання, виплата здійснюється органом соціального захисту населення рівними частинами іншим членам сім’ї або тим, хто входить до складу спадщини.

Будь-яке копiювання, публiкацiя, передрук чи наступне поширення iнформацiї, що мiстить посилання на «Iнтерфакс-Україна», суворо забороняється.

Фото: Depositphotos

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *