ОСТАННІ НОВИНИ

Обласні програми Львівщини на наступний рік обійдуться у 1 млрд 387 млн: куди і на що підуть кошти

Соломія Головіна

|

На Львівщині у 2018 році реалізовуватимуть 35 обласних програм на суму 1 млрд 387 млн грн. Про це сьогодні, 7 листопада, під час брифінгу повідомив директор департаменту економічної політики Львівської ОДА Роман Филипів, передає Львівський портал.

«Ми подали у обласну раду 35 програм, серед них є дві стратегічні  – стратегія розвитку гірських територій та поводження із ТПВ. Решта 33 програм – це ті, які були і у 2017 році», – пояснив посадовець.

За його словами, загальний обсяг їхнього фінансування у 2018 році становитиме 1 млрд 387 млн грн.

«На початку 2017 року розрахунковий чи пропонований обсяг фінансування обласних програм складав 740 млн грн. Станом на сьогодні фінансуємо 42 програми, загальний обсяг фінансування – 1 млрд 73 млн грн. Тобто, можна зробити висновок, що ті програми, які реалізовуватимуться у 2018 році є забезпечені фінансовим ресурсом у більшій мір, ніж це є у поточному році», – зазначив Роман Филипів.

Він зазначив, що кількість обласних програм скорочується із 42 до 35:

«Зокрема, у сфері охорони здоров’я – це програми, які стосуються надання медичної допомоги, закупівлі медичних препаратів для онкохворих, дітей-інвалідів з певними інтоксикаціями. Зараз ми все це об’єднуємо в одну комплексну програму. Так само у сфері цивільного захисту: програми рятування на водних об’єктах, матеріально-технічного забезпечення військових формувань також об’єднуємо в одну. Тобто, за рахунок об’єднання та комплексності ми і скорочуємо програми, разом з тим збільшуємо фінансовий ресурс».

Також він зауважив, що на програму розвитку дорожньої інфраструктури та забезпечення безпеки на дорогах у 2018 році спрямують 315 млн грн. У той час, як у цього року, – 220 млн грн.

«Тобто, можна зробити висновок, що ми й надалі основним акцентом для себе ставимо розвиток дорожньої інфраструктури…», – додав Роман Филипів.

Особливу увагу посадовець звернув на програму проведення обласного конкурсу мікропроектів.

«Це надзвичайно важлива і потрібна програма для області. Цього року ми реалізовуємо більше 600 різноманітних проектів на суму 70 млн грн. Ми пропонуємо у 2018 році профінансувати 100 млн грн в рамках цієї програми», – наголосив він.

«Ще одна програма, яку б я виділив, – комплексна програма розвитку паливно-енергетичного комплексу. Зокрема, там є складова, яка стосується енергозбереження у бюджетній сфері Львівщини. Запланований обсяг фінансування цієї складової становить близько 30 млн грн», – зазначив Роман Филипів.

Також начальник профільного департаменту зазначив, що у 2018 році до 19 млн грн збільшується обсяг фінансування для Програми розвитку агропромислового комплексу, суть якої полягає у наданні пільгових кредитів, відшкодуванні відсотків за кредитами для суб’єктів підприємницької діяльності.

Окрім цього, він акцентував увагу і на соціальних програмах:

«На відміну від попередніх періодів, у 2018 році вони міститимуть у собі істотну розвиткову складову. Це програма розвитку освіти Львівщини, охорони здоров’я, соціальної підтримки окремих категорій громадян, зокрема, учасників АТО… Не тільки обласний бюджет повинен забезпечувати розвиток, а і самі комунальні заклади повинні переорієнтувати свою діяльність і працювати на засадах максимальної ефективності при мінімальних затратах».

Водночас Роман Филипів наголосив, що всі програми розраховані на середньострокову перспективу і передбачені мінімум до 2020 року.

Фото: Діловий регіон

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *