ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські вихованці сиротинців під час патріотичного квесту створювали ЗУНР

Олександр Косик

|

ГО «Свербивус» 5 листопада спільно з активною молоддю Львова організували патріотичний квест «Розвідники». Вихованці львівської школи-інтернату № 2 та Львівського центру опіки за дітьми взяли на себе роль розвідників, які мали посприяти подіям Листопадового чину 1918 року. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міськради.

«1 листопада 1918 року. Молода українська влада кинула виклик Австрії та Польщі і почала боротьбу за незалежність. Для цього знайдені кращі розвідники, яким потрібно захопити ключові точки Львова. Однак верховне командування підозрює, що серед розвідників заховався шпигун»,- розповідають організатори.

Ось такою була зав’язка квесту, що 5 листопада проходив в парку «Знесіння». Розміновування залізничного вокзалу, боротьба з бюрократією, пошук розвідника-перебіжчика та проникнення в тюрму – чотири команди, сформовані із дітей-сиріт, навипередки шукали ключовий предмет, який мав допомогти укріпити владу українців у Львові.

«Ми спершу складали палатки, потім намагались закип’ятити воду одним сірником, а потім пояснювали слова із закритим ротом. Словом, було дуже цікаво і активно», – поділились враженнями діти.

Квест поєднував в собі як історичні факти, так і розважальні елементи. Школярам потрібно було співпрацювати між собою, щоб першими досягти мети.

«Героєм може бути кожен – це основна думка, яку ми хотіли донести до дітей. Хоч вони і були в різних командах, але перемога однієї групи означала перемогу усіх українців у подіях Листопадового чину 1918 року», – розповів організатор квесту від ГО «Свербивус» Бакулін Олег.

На переможців чекали подарунки від компанії «Шипшина» та мережі квест-кімнат «Secretorum».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *