ОСТАННІ НОВИНИ

В парламенті ініціюють створення ТСК щодо ймовірних розкрадань у Львівській галереї мистецтв

Лаврентій Дубич

|

Народний депутат України Ігор Васюник ініціює створення тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України щодо ймовірних розкрадань експонатів у Львівській національній галереї мистецтв ім.Б.Г.Возницького. Про це парламентар повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Якщо у Львівській національній галереї мистецтв імені Б.Г.Возницького були чи є зараз розкрадання експонатів – розслідування повинне бути публічним та прозорим. Відповідальні за збереження творів мистецтв – мають бути покарані», – наголосив нардеп.

За його словами, забагато було гучних заяв, щоб залишити цю справу лише на рівні взаємних звинувачень в пресі.

«Тому вже сьогодні направив звернення на усіх голів парламентських фракцій з проханням подати від кожної фракції своїх представників для створення Тимчасової слідчої комісії з питань розслідування обставин зникнення експонатів із фондів Львівської національної галереї мистецтв.

Гадаю, в цій каламутній воді багато хто захоче зараз «зловити рибку». За інформацією з різних джерел, нещодавно в картинну галерею приїжджали одні з найбагатших українських олігархів та власників великих колекцій творів мистецтв. Напевно, хотіли подивитись виставки в галереї…», – підкреслив І.Васюник.

Фото: Facebook-сторінка Львівської національної галереї мистецтв ім.Б.Г.Возницького

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *