ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові вимагають звільнення новопризначеного посадовця ДФС, який «світився» у «антимайданівських» скандалах

Єва Корнійчук

|

Сьогодні, 6 листопада, представники низки громадських організацій в  головному управлінні Державної фіскальної служби Львівщини протестували проти призначення на одну з ключових посад  у ДФС Ігоря Цимбрила.

Як повідомили Львівському порталу представники руху «ДІЯ», під час Революції Гідності цей чиновник, працюючи посадовцем у ДАІ, прославився тим, що з лютою ненавистю переслідував та чинив тиск на учасників місцевого євромайдану, всіляко перешкоджав виїзду протестувальників у Київ, переслідував священнослужителів, які допомагали Майдану. Один  задокументованих фактів тиску на революціонерів – Цимбрило намагався вручити протокол священику-євромайданівцю о. Михайлу Димиду, який начебто не зупинився на вимогу працівника ДАІ. Протокол був оформлений на основі сфальшованого рапорту шестиденної давності.

«Свого часу ми вже домоглися, аби Цимбрила не було призначено на одну з керівних посад у ДАІ Львова. Однак, взявши паузу, цей прислужник Януковича, таки зумів потрапити на державну службу на посаду начальника другого відділу управління внутрішньої безпеки територіальних органів ДФС Львівщини. Зараз ми бачимо, що вчорашні прислужники Януковича без перешкод знову потрапляють у владу. Відтак ми вирішили прийти в управління ДФС Львівщини і послухати аргументи керівництва стосовно цього кадрового призначення. Неприпустимо, щоб такі люди, як Цимбрило працювали у владі», – каже координатор НР «ДІЯ» Львівщини  Валентин Середюк.

Аргументи керівництва  ДФС Львівщини активісти не отримали, а от послухати коментарі самого Ігоря Цимбрила представникам громадськості таки вдалося. Новоспеченого податківця активісти перестріли на коридорі біля актової зали. Запевнивши, що розмова носитиме виключно мирний характер Цимбрило  погодився на діалог з представниками громади. Під час розмови він заявив, що ніякого переслідування активістів під час Революції Гідності  він не проводив, більше того забороняв підлеглим вручати сфальсифіковані протоколи і за це його підставили.

«Були ці фальсифіковані рапорти. Керівництво сказало когось притягнути до відповідальності, скласти адмінпротоколи. Це були вказівки, однозначно. Я заборонив своїм працівникам складати такі протоколи і навмисно мене зробили крайнім» – зазначив Ігор Цимбрило.

Та представників громадськості такі запевнення  не розчулили. Вони нагадали податківцю, що факт тиску на євромайданівців та вручення сфабрикованих протоколів о. Михайлу Демиду був доведений у суді. Відтак, активісти вимагали, аби Ігор Цимбрило подав у відставку. Писати заяву на звільнення податківець відмовився. Сторони  домовилися, що повторна зустріч відбудеться 15 листопада. На ній податківець  пообіцяв оприлюднити  факти тиску на нього з боку безпосереднього керівництва. Також він пристав на пропозицію громади пройти «детектор брехні».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *