ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині роботодавців оштрафували за нелегальну працю на два мільйони

Соломія Головіна

|

Із початку 2017 року штрафи за одного неофіційно працевлаштованого працівника складає 96 тис. грн. Так, на Львівщині через це фінансові санкції наклали на шістьох роботодавців на суму 2 млн грн. Про це під час інтерв’ю для Львівського порталу повідомила начальниця Головного управління Держпраці у Львівській області Ольга Вільхова.

«До 2015 року роботодавець ніс адміністративну або кримінальну відповідальність, з огляду на те, які порушення були зафіксовані. З 2015 року діють штрафні санкції не на посадову особу підприємства, тобто керівника, а на суб’єкт господарювання. Тобто, фінсанкції стягуються з рахунку підприємства в державний бюджет. Такі санкції набули розголосу на початку 2017 року, коли вдвічі підняли розмір мінімальної зарплати. Їх встановлюють з розрахунку мінімальної зарплати, а оскільки вона зросла у два рази (зараз становить 3200 грн), штрафи також піднялися автоматично. Тепер за використання незадекларованої праці штрафна санкція становить 96 тисяч гривень  (30 мінімальних зарплат) за кожного непрацевлаштованого працівника», – розповіла посадовець.

Водночас Ольга Вільхова зазначила, що загалом у області по всіх порушеннях законодавства про працю накладено фінансових санкцій на 5 млн грн. Із них на 2 млн грн. оштрафовано шістьох роботодавців за нелегально працевлаштованих робітників.

І додала, що за недопуск інспектора до проведення перевірки, якщо вона передбачає вивчення питання належного оформлення трудових відносин, штраф складатиме 320 тис. грн.

Детальніше про ситуацію із тіньовим ринком праці у області читайте у матеріалі Львівського порталу «(Не)легальний ринок праці на Львівщині. Чи реально витягнути тіньові зарплати на світло?».

Фото: meria.sumy.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *