ОСТАННІ НОВИНИ

В уряді не помітили зростання цін у зв’язку із підвищенням мінімалки

|

Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко наголошує, що підвищення заробітних плат і пенсій має лише позитивні наслідки для економіки, тому Уряд продовжуватиме таку практику. Про це повідомляє Урядовий портал.

«Практика підвищення заробітних плат і пенсій в Україні продовжиться. Це ідеологія нашого Уряду, це ідеологія влади в цілому, щоб рівень життя українців зростав. Це наша мета і наша амбіція. Ми обіцяли людям це робити, і ми це робимо», – сказав він в ефірі телеканалу «Прямий».

«Зараз деякі експерти кажуть, що зростання інфляції в 2017 році нібито пов’язане з підвищенням мінімальної зарплати. Це неправда. Це не відповідає дійсності. Я в тому числі не сприймаю і позицію Національного банку, який зв’язав ці два процеси. І ніхто не звернув увагу на те, що найбільше підвищення цін, якщо подивитися структуру інфляції, у нас відбулося в житлово-комунальному секторі. Це було важке політичне рішення, але воно було прийняте – щодо підвищення цін на газ і на житлово-комунальні послуги. Саме це стало ланцюгом трошки вищої інфляції, а не підвищення мінімальної зарплати до 3200 грн. Ні зарплати, ні зараз пенсійні виплати – вони жодним чином не є фактором зростання цін», – пояснив Павло Розенко.

За словами Віце-прем’єр-міністра, підвищення розміру мінімальної заробітної плати дало лише позитивні результати. «Наслідком впровадження мінімальної зарплати 3200 грн стало те, що станом на жовтень місяць, ми в Пенсійному фонді зібрали приблизно на 20 мільярдів гривень більше, ніж ми планували. Цей ресурс отримав Пенсійний фонд України. І пенсійна реформа, і осучаснення пенсій, і збільшення пенсій, і збільшення мінімального розміру пенсій  – основою цього якраз і є ці 20 мільярдів живих коштів, які були отримані за рахунок підвищення зарплат. Тобто це не надруковані кошти. Це не додаткова грошова маса. Вона є в Пенсійному фонді. І це стало основою для зростання пенсій», – зазначив він.

«Це, на мій погляд, єдино правильний механізм – коли за рахунок зростання заробітних плат, з’являється додатковий ресурс в Пенсійному фонді, і піднімається пенсія», – додав Павло Розенко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *